- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRWG verwelkomt twee grote diepzeekranen

RWG verwelkomt twee grote diepzeekranen

- Advertentie -

Delen

Donderdag 23 april zijn op Maasvlakte 2 twee nieuwe diepzeekranen gearriveerd bij Rotterdam World Gateway (RWG). Het zijn de allergrootste kranen in hun soort, gebouwd door ZPMC in China. De komende periode zullen ze in bedrijf worden gesteld. Naar verwachting worden de kranen in de tweede helft van 2020 in gebruik genomen.

RWG heeft naast de twee nieuwe kadekranen ook geïnvesteerd in 25 nieuwe automatische geleide voertuigen (AGV’s). Het duurt tien dagen om de kranen te lossen en de maanden daarop worden op de kade van RWG in bedrijf gesteld.

26 rijen breed

De kranen hebben een hijshoogte van 56 meter en kunnen tot en met 26 rijen breed containers aan boord van schepen laden en lossen. “Met de komst van de kranen en AGV’s zetten we in op de verdere optimalisatie van onze dienstverlening en capaciteit. RWG vervult een sleutelrol in efficiënte, duurzame, betrouwbare en veilige containerafhandeling. In samenspraak met onze klanten, stakeholders en partners, zoals DP World, blijven wij onze dienstverlening doorontwikkelen”, aldus CEO Ronald Lugthart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -