- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTypegoedkeuring voor Kooimans schroefasafdichting

Typegoedkeuring voor Kooimans schroefasafdichting

- Advertentie -

Delen

Scheepswerf Gebr. Kooiman heeft typegoedkeuring verkregen voor de Kooiman Schroefasafdichting. Het bedrijf uit Zwijndrecht levert deze zelf ontwikkelde Stern Tube Aft Seal al enkele jaren met succes. De typekeur is verstrekt door Bureau Veritas.

“Compact, simpel, robuust en effectief”, somt Gebr. Kooiman de eigenschappen van de schroefasafdichting op. De afdichting is geschikt voor retrofit en nieuwbouw. Met geïntegreerde trossenvanger biedt zij eveneens een goede bescherming van de schroefas tegen ophoping van zand, vuil, roest, et cetera.

 

Korte bouwlengte

Jarenlange ervaring met het installeren en repareren van andere merken schroefasafdichtingen bracht Kooiman ertoe zelf een schroefasafdichting te ontwikkelen. De achterafdichting is geïntegreerd met de trosbeschermer. Hierdoor ontstaat een zeer korte bouwlengte.

De trosbeschermer functioneert als huis voor de buitenste afdichtingen. De ruimte tussen de trossenvanger en het vaste deel van het huis op de schroefaskoker wordt gevuld met vet. Door de vetbuffer en de extra buitenste afdichtingen wordt lekkage van smeermiddel nagenoeg volledig uitgesloten en de as komt niet in aanraking met (zout) water. Het ontstane labyrint voorkomt dat draden bij de binnenste afdichtingen kunnen komen.

 

Van 70 tot 300 millimeter

De schroefasafdichting is in staat thermische axiale en radiale uitzettingen te absorberen. Daarnaast is het mogelijk om door de vetsmeeraansluiting op de achterste afdichting de speling te meten met behulp van een meetklok.

De Kooiman Stern Tube Aft Seal kan met typekeur worden geleverd voor schroefasafdichtingen van 70 tot 300 millimeter.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -