Westerode versterkt vloot Fluvia Tankrode

0

Op 25 juli is bij GS Yard in Groningen een nieuwe tanker voor Fluvia Tankrode gedoopt door Uta Harms. Het schip is Westerode genoemd, geheel in de traditie van de Hamburgse rederij voor minerale olieproducten met ‘rode’ op het eind van de naam. Westerode is een dorp in de Harz. Het gemeentewapen, met een uil, siert het stuurhuis.

De feestelijke ceremonie werd ingeleid door shantykoor De Raaitvinken. Rick van Westenbrugge van Fluvia Holding bedankte alle betrokkenen voor de snelle en goed uitgevoerde bouw en afbouw. Pastoor Wagenaar van de Groningse Sint Martinus Parochie verleende de Westerode de kerkelijke zegen. Mevrouw Harms wenste het schip en de bemasnning bij de doop de traditionele “behouden vaart en altijd een handbreedte water onder de kiel”. Directeur Udo Harms van Fluvia Tankrode bedankt de klanten voor hun vertrouwen. Met “op naar de toekomst” verwoordde hij het optimisme van het bedrijf voor de ontwikkelingen in de komende jaren.

De vloot van Fluvia Tankrode bestaat met de nieuwe aanwinst uit twaalf tankschepen. Daar komen dit jaar nog twee bij. De rederij is vooral actief op de Noord- en West-Duitse kanalen en op het Noord-Oostzeekanaal.

Vorig jaar december bestelde Fluvia Tankrode twee Sunrise-tankers bij GS Yard. Zeven maanden later is de Westerode de eerste die de Groningse werf verliet. Komende maand volgt het zusterschip: de Westerhuesen.

Duitse kanalen

De Westerode is een 85 meter lange en 9,60 meter brede type C-tanker en heeft een laadvolume van 1.865 kuub. Bij een diepgang van 2,80 meter is het laadvermogen 1.512 ton. Het schip beschikt over vijf met zink gecoate tanks.

Die zijn alle uitgerust met een deepwell-pomp met een capaciteit van 110 kuub per uur. De tanks kunnen zodoende individueel geladen en gelost worden. De Westerode heeft een separaat ballastsysteem, waarvoor een pomp van 300 kuub per uur voorhanden is. De 2-schroefsaandrijving gebeurt met twee Volvo D13 MH-motoren. Die leveren ieder 500 pk.

De Westerode is voorbestemd voor het werk in het Duitse kanalen­gebied, maar zal ook op de Elbe en het Noord-Oostzeekanaal te vinden zijn.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.