- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeserbond: kritiek op Kali-plan afvoerpijp

Weserbond: kritiek op Kali-plan afvoerpijp

- Advertentie -

Delen

De Duitse Weserbond heeft er tijdens zijn jaarvergadering opnieuw bij de politiek op aangedrongen de Midden-Weser snel en volledig uit te bouwen.

Sinds 2013 is de nieuwe, grote sluis van Dörverden in gebruik, maar nog niet overal op de Midden-Weser kunnen 110 meter lange schepen elkaar passeren. De vertragingen die hierdoor ontstaan zijn de reden waarom verladers in de regio de binnenvaart nog niet altijd beschouwen als een alternatief voor onder meer wegvervoer.

 

Nieuwe voorzitter

Tijdens de jaarvergadering klonk ook kritiek op plannen van het bedrijf K+S Kali in Kassel om een afvoerpijp voor (zout) productiewater aan te leggen aan de Boven-Weser. De Weserbond vindt dat de deelstaten aan de Boven-Weser dit niet mogen toelaten.

Verder droeg Klaus Wedemeier na achttien jaar voorzitterschap zijn functie over aan Uwe Beckmeyer, jarenlang lid van de Bremische Bürgerschaft en senator in Bremen. Tussen 2002 en 2006 was Beckmeyer lid van de Duitse Bondsdag. Hij was tevens parlementair staatssecretaris in het ministerie voor economie en energie en maritieme coördinator van de Duitse regering.

foto: Weserbond

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -