Werkendam maakt indruk met Havendag

0

De Ark van Noach was een van de bijzondere schepen in Werkendam.

De vijfde editie van Havendag Werkendam was een groot succes. Afgelopen zaterdag trok het evenement veel publiek. Er was van alles te beleven en te zien in en rond de Biesboschhaven en de Beatrixhaven. De Brabantse gemeente liet zich van zijn beste kant zien en de havenondernemers bewezen het belang van Werkendam voor de Nederlandse binnenvaart.

♦ Lees ook ‘Team Veth wint sloepenrace’

Bij het invaren van de haven werd muziekvereniging Irene verwelkomd door kinderen die met vuvuzela’s een deuntje meebliezen.

Het evenement was vrijdagavond al muzikaal begonnen. De officiële opening vond plaat sin de vorm van een vlootschouw. Toen de deelnemende schepen van de Boven-Merwede Werkendam binnenvoeren onder de muzikale klanken van het Arkels Shantykoor, Shantykoor De Biesbosch en Muziekvereniging Irene, liepen op de kades al duizenden bezoekers.
Die kwamen voor de schepen (met de Ark van Noach, de Vlotburg als opvallendste deelnemers), de braderie, de bedrijven die hun deuren openstelden, de speeltoestellen, eetkraampjes, de roeiwedstrijden en al wat er nog meer te beleven was. De geslaagde dag werd afgesloten met een groots vuurwerk.

Werkendams burgemeester Carla Breuer wordt samen met Havendagcommissievoorzitter Ton Cornet (rechts), andere commissieleden en genodigden welkom geheten door Teo van Maastricht van Werkina. De burgemeester verrichtte even later de opening van het vernieuwde en uitgebreide pand van Werkina.

De eerste vaartuigen van de vlootschouw varen de Biesboshchaven binnen.

Er was van alles te doen en te beleven. Vooral ook voor kinderen. Zoals hier op het Rabo Speelplein. (foto’s MGR)

Versgerookte paling.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.