Kwart recreatievaarders in de fout

0

In Amsterdam controleerden diverse overheidsinstanties zaterdag 26 juni tussen 10.00 en 17.00 uur op het Afgesloten IJ, op een deel van het Noordzeekanaal en in de monding van het Amsterdam-Rijnkanaalruim 100 recreatievaartuigen. Het Korps landelijke politiediensten deelde 25 processen-verbaal uit voor onder andere verkeerde wal varen, het niet tonen van vaar- en/of legitimatiebewijs en het ontbreken van registratietekens.

100%-controle
De actie was een initiatief van de Waterpolitie (KLPD). Tijdens de actie werkte zij samen met de politie Amsterdam-Amstelland, de Douane, het Agentschap Telecom, de Koninklijke Marechaussee en specialisten op het gebied van vaartuigcriminaliteit van het KLPD. Hierdoor werden de schepen aan een 100% controle onderworpen. Tijdens het watersportseizoen houden betrokken instanties regelmatig vergelijkbare controles.

Rode gasolie
Naast de bekeuringen van de politie nam de Douane tien monsters ter controle op illegale rode gasolie. De uitslag van deze monsters is aan het eind van deze week bekend.
Het Agentschap Telecom controleerde negentien marifoons. Hiervan waren er elf in orde. Vijf marifoons waren niet geregistreerd en drie vertoonden technische gebreken. De schippers krijgen hiervoor een bestuurlijke sanctie (geldboete).
Bij de controle van een buitenboordmotor twijfelde de Waterpolitie over de herkomst ervan. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid bieden.
Alle schippers werden op alcohol gecontroleerd maar niemand zat boven het wettelijk toegestane maximum van 0.8 promille.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.