- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerk Sluis Eefde zit erop

Werk Sluis Eefde zit erop

- Advertentie -

Delen

Het werk aan het sluizencomplex in Eefde is zit erop. Marjolijn van de Zandschulp, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, luidde donderdag 1 juli de scheepsbel bij de sluis. Daarmee is het vernieuwde sluizencomplex na ruim drie jaar van bouwen en renoveren officieel in gebruik genomen.

Begin 2018 startte Lock to Twente, een combinatie van de aannemers Mobilis en Croonwolter&dros, met de aanleg van de nieuwe Noordersluis. Deze sluis is net als het nieuwe bedieningsgebouw energieneutraal en heeft een voor Nederland unieke segmentdeur.

Toegangspoort tot Twente

De Noordersluis werd in april 2020 opengesteld. Aansluitend is de bestaande Zuidersluis grondig gerenoveerd. Hiervoor is de sluis anderhalf jaar gestremd geweest. Dit was pas mogelijk nadat de Noordersluis in gebruik was genomen.

Met de komst van de tweede Noordersluis en de renovatie van de Zuidersluis is de toegangspoort naar Twente beter bevaarbaar voor grotere en zwaarder beladen schepen.

Start Verruiming Twentekanalen

Op 1 juli is het stokje van Sluis Eefde overgedragen naar de verruiming van de Twentekanalen. Na de verruiming van die vaarwegen kunnen schepen zwaarder worden beladen en vlotter varen over de Twentekanalen.

De Twentekanalen zijn belangrijk voor het vervoer van goederen over water naar de havens van Almelo, Hengelo en Enschede. Volgens voorspellingen neemt het transport over de Twentekanalen de komende jaren toe. Daarom is een vlotte en veiligere verbinding belangrijk.

Marjolijn van de Zandschulp, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, luidde donderdag 1 juli de scheepsbel. (foto Rijkswaterstaat)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -