- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerk aan hefbrug Boskoop duurt zeker tot 18 november

Werk aan hefbrug Boskoop duurt zeker tot 18 november

- Advertentie -

Delen

Het werk aan de hefbrug in Boskoop duurt zeker tot 18 november. Dat heeft gedeputeerde Floor Vermeulen van Zuid-Holland vrijdag 25 oktober bekendgemaakt. “Afhankelijk van het weer en onverwachte tegenvallers, wordt ernaar gestreefd dat met ingang van 18 november de Boskoopse hefbrug door iedereen weer kan worden gebruikt.”

Sinds donderdag 10 oktober is de hefbrug Boskoop afgesloten. Dat betekent onder meer dat doorgaande scheepvaart op de Gouwe sindsdien niet meer mogelijk is.

Na onderzoek bleek de brug constructief onveilig. De onderhoudsaannemer is daarop direct begonnen met werkzaamheden die nodig zijn om de constructieve veiligheid weer te garanderen.

Voorspelling

De voorspelling dat de brug op 18 november weer open kan, is gebaseerd op informatie van de aannemer wat nodig is om de veiligheid van de brug te kunnen garanderen. De eerste versterkingsmaatregelen aan beide heftorens zijn intussen uitgevoerd. Verroeste delen van de kooiladders zijn weggehaald en de verbindingspunten zijn geïnspecteerd. De tijdelijke windverbanden die bovenin de torens moeten worden aangebracht, zijn opgebouwd en klaar om te installeren.

Ballastblokken

Ook de constructie die nodig is om de ballastblokken bij groot onderhoud op te hangen, moet worden versterkt. Deze constructie is ook nodig om bijvoorbeeld bij toekomstig onderhoud het brugdek veilig uit te kunnen varen.

Daarnaast wordt door deze maatregel nu te nemen de stremmingstijd bij het toekomstig onderhoud teruggebracht, zo is de verwachting. Ook wordt de schade aan de slijtlaag op het brugdek gerepareerd; die was tijdens de reguliere inspectie aan het licht gekomen. Vorst kan deze schade verergeren. Voor de veiligheid van het verkeer wordt de schade daarom nog vóór de vorstperiode hersteld.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -