- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsWereldhavendagen gaan door, maar met aangepast programma

  Wereldhavendagen gaan door, maar met aangepast programma

  - Advertentie -

  Delen

  De 44e editie van Wereldhavendagen gaat door. Op 3, 4 en 5 september 2021 zet het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland de Rotterdamse haven in het zonnetje met als thema ‘Port Of Opportunities’. Er is een gevarieerd programma: deels fysiek en online, passend bij de dan mogelijk nog geldende maatregelen voor grote publieksevenementen. Er zijn geen activiteiten op de kades en de demonstraties op het water en de avondshow met vuurwerk bij de Erasmusbrug gaan niet door.

  Vorig jaar waren de Wereldhavendagen vrijwel geheel digitaal. In het eerste weekend van september is voor jong en oud weer van alles te beleven in Rotterdam. Het is nog onduidelijk welke maatregelen rond covid-19 dan zullen gelden voor grote, openbare publieksevenementen. Daarom heeft de Stichting Wereldhavendagen gekozen voor verschillende, kleinschalige fysieke onderdelen, waarbij bezoekers zich te allen tijde aan de geldende maatregelen kunnen houden. Ook het vorig jaar geïntroduceerde digitale programma is in een nieuw jasje gestoken.

  Excursies en tours

  Wel zijn er dit jaar diverse excursies die het havengebied in gaan en waarbij bezoekers kennis kunnen maken met alle mogelijkheden van de Rotterdamse haven. Ook zijn er tours door de haven die bezoekers op eigen gelegenheid kunnen doen. De organisatie maakt het gehele aanbod bekend op 15 juli, de kaartverkoop start 20 augustus.

  In het centrum krijgt de vorig jaar geïntroduceerde foto-expo een vervolg. De expositie ‘Werken in de Rotterdamse haven’ op de buitengevel van het Maritiem Museum staat dit jaar in het teken van de mensen die met hun werk elke dag het succes van de haven mogelijk maken. Ook via een route langs de etalages van winkels kan men van alles ontdekken over deze beroepen.

  Jongerenprogramma

  Het vorig jaar geïntroduceerde scholenprogramma ‘De haven komt naar je toe!’ krijgt ook een vervolg. Jongeren maken zo kennis met alle mogelijkheden die de haven en de bedrijven te bieden hebben. Scholen ontvangen mensen uit de haven voor gastlessen of kunnen zelf een bezoek brengen aan havenbedrijven, het Belasting & Douane Museum, het Maritiem Museum, het Mariniersmuseum en het Wereldmuseum. Nieuw dit jaar is een real life game in de Schiecentrale: een soort escaperoom die samen met Provincie Zuid-Holland wordt ontwikkeld.

  Op de Parkkade staat traditiegetrouw het mariniersdorp. Deze Koninklijke Marine Experience biedt een educatief en interactief programma over de carrièremogelijkheden bij de Koninklijke Marine. Middelbare scholen kunnen hier op vrijdag terecht, in het weekend is de Experience geopend voor jongeren en studenten. Er dienen voor het weekend van tevoren tijdslots gereserveerd te worden via de website van de Wereldhavendagen.

  mariniersdorp tijdens Wereldhavendagen
  De Koninklijke Marine is weer van de partij met het mariniersdorp. (foto Anne Reitsma)

  Online

  Voor wie liever thuisblijft, is er op zaterdag 4 september wederom een digitaal programma via de website van de Wereldhavendagen. Evenementenbureau Co Solo, normaliter verantwoordelijk voor de avondshow en het vuurwerk, heeft een spectaculaire online havenshow ontwikkeld. Presentator Richard Groenendijk ontvangt gasten in de studio, er zijn kijkjes achter de schermen bij bedrijven in de haven en toffe prijzen te winnen. Ook de vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy zijn terug en nemen de kijker mee in hun unieke perspectief op Rotterdam en de haven.

  Denken in mogelijkheden

  “Zoals het thema ‘Port Of Opportunities’ al aangeeft, denken we in Rotterdam altijd in mogelijkheden,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “We zijn ontzettend blij dat we ondanks de geldende maatregelen een uitgebreid programma kunnen neerzetten, waarmee onze bezoekers zowel fysiek als online kennis kunnen maken met alle kansen die de Rotterdamse haven te bieden heeft.”

  De Wereldhavendagen in Rotterdam trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 44e editie staat gepland voor 3, 4 en 5 september 2021. De hoofdsponsors van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam en Rotterdam Festivals. De Koninklijke Marine is hoofdpartner.

  Kijk voor meer informatie over het evenement op wereldhavendagen.nl.

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -