- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeer ‘ploffen’ voor sloop Middensluis Terneuzen

Weer ‘ploffen’ voor sloop Middensluis Terneuzen

- Advertentie -

Delen

Nieuwe Sluis Terneuzen ‘ploft’ van dinsdag 29 augustus tot en met vrijdag 1 september dagelijks om de restanten van het oude buitenhoofd van de Middensluis te slopen.

‘We voeren op deze dagen gedurende 30 seconden lang een serie ploffen uit”, kondigt de bouwcombinatie aan. “In de omgeving kunnen geluid en trillingen van de ploffen merkbaar zijn.”

Springstoffen

Voor de sloop van het oude buitenhoofd en delen van het nieuwere buitenhoofd worden springstoffen gebruikt. “Deze laatste bestaat uit gewapend beton. Tot nu toe ploften we wanden van gemetseld steen en ongewapend beton.”
De explosies zijn in de middagen van dinsdag tot en met vrijdag, steeds bij hoogwater. Het moment van hoogwater schuift iedere dag iets op. Op dinsdag zijn de explosies tussen 13.30 en 14.30 uur, op vrijdag zal dat tussen 15.30 en 16.30 uur zijn.

Geen schepen in Oostsluis

Tijdens het ploffen is het sluizencomplex in een straal van 300 meter rondom de ploflocatie niet toegankelijk. In de Oostsluis mogen geen schepen liggen tijdens de explosies.

Nieuwe Sluis Terneuzen: “Het wegverkeer op het sluizencomplex wordt op het moment van de ploffen zelf kort staande gehouden. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon passeren. Op de vrijdag geldt een verkeersstop van circa een kwartier voor het wegverkeer, inclusief fietsers en voetgangers, bij de rotonde Binnenvaartweg. Op de overige locaties wordt het wegverkeer kort staande gehouden tijdens de plof.”

Beunschepen

De ‘ploffen’ moeten ervoor zorgen dat de restanten van het oude buitenhoofd en delen van het nieuwere buitenhoofd scheuren. Die kunnen vervolgens worden afgebroken en opgeruimd. Met een kraan verwijdert Nieuwe Sluis Terneuzen de brokstukken en wordt het puin in beunschepen geschept.

Later dit jaar zijn nog meer explosies nodig om resterende delen van het nieuwere buitenhoofd van de Middensluis te kunnen verwijderen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -