Weer online editie Open Monumentendag bij Rijkswaterstaat

0
De Hollandsche IJsselkering. (foto Rijkswaterstaat)

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op 11 en 12 september, Opent Rijkswaterstaat de deuren van een aantal monumenten. Wegens corona wordt het weer een online editie.

“Veel bouwwerken die Nederland draaiende houden zijn dan zelf aan het woord”, kondigt Rijkswaterstaat aan. “Van een koppige vuurtoren die Duitsers in de Tweede Wereldoorlog liet verdwalen tot een flitsende stuw met een uniek ontwerp.”

Digitale reis

Op Open Monumentendag laat de vaarwegbeheerder bezoekers elk jaar met de imposante bouwwerken die de scheepvaart en het wegverkeer in beweging houden. Dit jaar heeft Rijkswaterstaat vanwege de coronacrisis een digitale reis uitgestippeld. Die voert langs acht monumenten: de Haringvlietsluizen, de Hollandsche IJsselkering, de Prinses Beatrixsluizen, de stuw Borgharen, de Velsertunnel en de vuurtorens in Urk, Noordwijk en Hellevoetsluis. De monumenten vertellen zelf over hun geschiedenis en functie.

De deelnemende vuurtorens worden geëxploiteerd door derden. Die partijen hebben hun deuren, met inachtneming van de coronamaatregelen, inmiddels wel weer geopend voor bezoekers.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.