Waterpolitie bekeurt schippers met slok te veel op

0

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bekeurde de vorige week drie binnenvaartschippers die te diep in het glaasje hadden gekeken. Twee van hen ramden onder invloed de oever en de derde raakte een ander schip. Tegen de schippers werd proces-verbaal opgemaakt en een vaarverbod opgelegd.

Op donderdag 6 mei, omstreeks 20.00 uur, kwamen twee schepen met elkaar in aanvaring op de kruising van het Twentekanaal en de zijtak naar Almelo. Een op het kanaal richting Eefde varend binnenvaartschip werd door een ander binnenvaartschip, dat uit de zijtak komend ook naar Eefde wilde, aangevaren. De Waterpolitie stelde een onderzoek in en liet de schippers blazen. Daarbij bleek dat een 50-jarige schipper uit Polen te diep in het glaasje had gekeken. Nadat hij was aangehouden bleek op het politiebureau dat hij 1.7 promille alcohol zin zijn bloed had. Dat is meer dan het dubbele dan de 0,8 promille die wettelijk maximaal is toegestaan. De verdachte kreeg een vaarverbod van zeven uur opgelegd en er werd proces-verbaal opgemaakt. De schipper verklaarde tegenover de Waterpolitie dat hij na de aanvaring enkele biertjes had gedronken voor de schrik.

Op vrijdag 7 mei, omstreeks 17.00 uur, kreeg de Waterpolitie de melding dat op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Maarssen een leeg schip tegen de damwand was gevaren. De Waterpolitie stelt een onderzoek in en liet de 45-jarige Franse schipper blazen; daaruit blijkt dat de man te veel alcohol had genuttigd. De schipper werd aangehouden en bij de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de uiteindelijke hoeveelheid alcohol in zijn bloed 1.3 promille bedroeg. De schipper kreeg na overleg met het openbaar ministerie een boete van 310 euro opgelegd. Daarnaast nog een vaarverbod van vier uur. Tegenover de Waterpolitie verklaarde de schipper dat zijn stuurwerk niet naar behoren functioneerde en dat hij daardoor de damwand van het kanaal ramde. Bij controle van het stuurwerk door medewerkers van Rijkswaterstaat is echter van een defect niets gebleken. De schade aan de damwand bleef tot een kleine deuk beperkt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.