- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLigplaatsen weg in centrum Rotterdam

Ligplaatsen weg in centrum Rotterdam

- Advertentie -

Delen

De binnenvaart verliest “enkele ligplaatsen” in het centrum van Rotterdam. Dat is het gevolg van afspraken tussen Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente: het beheer van kademuren en glooiingen in het stadsgebied wordt overgedragen aan de gemeente.

Het gaat onder meer om de ligplaatsen aan de Feijenoordkade, de Rhijnspoorkade (bij voormalig Tropicana) en het eerste Katendrechtse Hoofd. Vanaf 1 oktober mogen de ligplaatsen niet langer gebruikt worden als openbare ligplaats.

“Capaciteit blijft op peil”

De verklaring die Havenbedrijf Rotterdam geeft voor het verdwijnen van deze ligplaatsen, is de gestage verschuiving van havenactiviteiten uit het centrum naar meer westelijk gelegen havens.

“Rotterdam heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in ligplaatsen voor binnenvaart in de Maashaven, waarmee de totale capaciteit aan ligplaatsen op peil blijft. Hiermee heeft de gemeente de mogelijkheid om de vrijgekomen locaties mee te nemen voor herontwikkeling en hergebruik in de ambitie voor de binnenstedelijke Nieuwe Maas

Noordereiland

Ook een groot deel van het Noordereiland gaat in beheer over naar de gemeente Rotterdam. Maar daar blijven de ligplaatsen aan de vernieuwde Maaskade wel beschikbaar voor de binnenvaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -