Warme én geslaagde Havendagen

0

Met de intocht van een armada aan historische sleepboten, jachten en vrachtschepen gingen vrijdagavond 28 juni de Havendagen in Maasbracht van start onder tropische temperaturen. Het tweejaarlijkse maritieme evenement, dat drie dagen duurde, trok duizenden bezoekers die op zaterdag en zondag terecht konden bij allerlei activiteiten.

Vrijdagavond was er op het podium een wervelend optreden van de formatie Hard2Get en de zangeres Samantha Steenwijk. Bezoekers omschreven de avond als “topacts” en “supergezellig”. Kort tevoren hadden de wethouder Havens Johan Lalieu van gemeente Maasgouw en voorzitter Leo van Roosmalen van de Maasbrachter Havendagen met het luiden van de scheepsbel het havenfeest geopend.

Vrijwilligers en sponsors

Wethouder Lalieu roemde in zijn toespraak de ambiance die dit evenement al jarenlang kenmerkt: “De Havendagen, met dit jaar de 39e editie, zijn onlosmakelijk verbonden met het schipperscentrum Maasbracht.” Dit jaar waren er diverse nieuwe onderdelen, die ondanks de hitte druk bezocht werden.  Zoals het Netwerkplein voor de zakelijke deelnemers.

Voorzitter Van Roosmalen dankte in zijn openingswoord de vele vrijwilligers en de (maritieme) sponsors voor hun inbreng bij deze Havendagen. Hij deed nu alvast een beroep op hen om ook 2021 van de partij te zijn. Dan beleeft het evenement een jubileumeditie.

tekst en foto: Noud van der Zee

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.