Volop activiteiten in 2018

0

Naast onze logistieke activiteiten binnen Maatwerk Voorlichting Binnenvaart om meer lading naar het water te krijgen, blijft de instroom van personeel ook dit jaar een belangrijk aandachtspunt bij het BVB.

Het BVB is actief, vooralsnog met name achter de schermen, met de totstandkoming van een strategische arbeidsmarktagenda. Hiervoor zijn vele gesprekken gevoerd met diverse spelers uit de sector, zoals de brancheorganisaties, sociale partners, opleidingsinstituten en uitzendbureaus.

Met al die partijen wil het BVB een werkgroep vormen om te komen tot een gezamenlijke agenda waar ieder zijn eigen rol in kan nemen.

Deze agenda is belangrijk om de problematiek van het personeelstekort nu maar ook op langere termijn aan te pakken. Het goed in beeld brengen waar het probleem zit, hoe groot dat probleem is en welke acties nodig zijn, zullen onderdeel uitmaken van de agenda. Een enquête onder ondernemers om het probleem goed in kaart te brengen, is een actie die binnenkort opgepakt wordt.

Het BVB zal begin dit jaar deze werkgroep bijeenbrengen om een start te maken. We houden u uiteraard op de hoogte van de verdere voortgang.

 

Open dagen

In de tussentijd blijft het BVB actief om jongeren en zij-instromers enthousiast te maken voor een beroep in de binnenvaart en hen te informeren naar de
mogelijkheden. Dit doen wij telefonisch of per e-mail als iemand gericht een vraag stelt; wij hebben informatie op onze website, maar verspreiden op verzoek ook voorlichtingsmateriaal en spreekbeurt­pakketten. Daarnaast is het bijwonen van open dagen en beroepenfeesten een van onze voorlichtingsactiviteiten.

De open dagen in Rotterdam op 19 en 20 januari, in Vlissingen op 3 februari en in IJmuiden op 7 februari staan voor 2018 al op de planning. Net als deelname aan de Beroepenfeesten in de Alblasserwaard op 5 februari en Heerenveen/Joure op 6 maart.

 

En verder…

Naast deze activiteiten zal het BVB zich ook weer inzetten om nieuwe beleidsmakers en politici uit te nodigen voor een werk­bezoek aan de binnenvaart. Ook gaan wij de website Binnenvaartcijfers.nl verder uitbouwen en zullen we the Blue Roadmap uitbreiden met containerlijndiensten om verladers nog beter en makkelijker de mogelijkheden met de binnenvaart te geven.

We zijn een bijdrage aan de (wereld)havendagen vorm aan het geven en kijken welke andere havendagen we wellicht kunnen bezoeken om de binnenvaart bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

Tot slot blijven wij altijd vraagbaak voor eenieder die meer in formatie wil over de binnenvaart in het algemeen, actualiteiten in de binnenvaart, werken in de
binnenvaart en vervoer met de binnenvaart. Dit en meer dus op de planning voor het nieuwe jaar.

 

Expositie

Al eerder tipten wij u over een nieuw fotoboek van Paul Breuker met de titel Take me to the river. Hiervoor heeft hij ladingen van binnenvaartschepen van bovenaf gefotografeerd vanaf de Waalbrug in Nijmegen.

Dit levert een bijzonder en kunstzinnig schouwspel en erg de moeite waard. Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel of te bestellen via zijn website:
www.paulbreuker.nl.

Nu is er ook een expositie van deze fotoserie. Op 12 januari opende de expositie Take me to the River in het nieuwe cultuurcentrum De Bastei aan de Waalkade in Nijmegen. Tot 11 maart is deze expositie daar te zien.

Foto’s uit het boek van Paul Breuker.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.