Tijd van verbroedering of toch niet?

0

Terugkijkend op de afgelopen feestdagen, maar ook benieuwd wat dit komende jaar weer voor ons in petto heeft. Helemaal vlekkeloos zijn de afgelopen feestdagen niet verlopen als je het nieuws hebt gevolgd. Volop met je hoofd bij de ‘Jingle bells’ op Sky Radio en vlak vóór de Kerstdagen kwam Camiel Eurlings volop in het nieuws. Deze voormalig oud-minister en oud-topman van de KLM heeft tweeënhalf jaar geleden zijn toenmalig vriendin mishandeld. Ook al bood hij nu alsnog zijn excuses hiervoor aan, voor veel mensen kwam dit excuus als te laat.

Eurlings zelf liet weten dat hij bewust de luwte had gekozen en dat niet alle naar buiten gebrachte informatie op waarheid gebaseerd was. Voor een prominent lid van het IOC is dit echter geen goed visitekaartje. Losstaand van de discussie over het wel of niet aanblijven, moet het gaan om de sport en de sporters. Derhalve heeft hij laten weten met pijn in het hart af te treden als IOC-lid.

Loopt hij extra gezichtsverlies op doordat de informatie extra is aangedikt? Een kwestie van eigen schuld, dikke bult, of moet iemand na een gemaakte fout en berouw de draad weer op kunnen pakken? Kan dat dan in dezelfde openbare positie? Wat vind jij? Is hem uiteindelijk een oor aangenaaid of is het terecht dat hij in de hoek van aftreding is gedreven?
Ook rapper Boef liet zich van zijn niet-beste kant zien. Je mag dan ergens een mening over hebben, maar om een hele bevolkingsgroep grof te beledigen gaat te ver. Zeker als je na pech met je auto een helpende hand krijgt aangereikt in de vorm van een lift naar huis.
Wat had jij gedaan? Hem langs de snelweg uit de auto gezet? Hem toch maar op de plaats van bestemming afgezet omdat het hebben van een mening hem vrij staat?

De bovenstaande zaken zijn op zich vrij duidelijk, maar ook in de binnenvaart wordt onderling niet altijd prettig met elkaar omgegaan. Je hebt hetzelfde beroep als je buurman, dus dat schept een band. Zou je denken…
Waarom zou je een medeschipper een oor aannaaien door hem bewust met extra kosten op te zadelen om zelf te besparen? Hoe zou je het vinden als je ’s morgen aan het werk gaat en je vindt in je gangboord zakken met afval die niet van jou zijn?

Helaas gebeurt dit de laatste tijd en is het geen incident. Wat zouden de betreffende ‘afvaldumpers’ gedacht hebben? Mijn buurman heeft wel een afvalabonnement? Ach, hij heeft nog wel genoeg kilogrammen over in zijn abonnement?
Verbroedering tijdens de feestdagen blijft toch een mooi gegeven. Zo zou het ’t hele jaar door moeten zijn, maar helaas hebben sommige mensen een heel vreemde manier om collega’s iets cadeau te doen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.