Een jaar na de Bitumina heeft de in Luxemburg gevestigde rederij Bitumina Shipping SA het zusterschip Bitumina II in de vaart genomen. De type C-bitumentanker kan zijn lading verwarmen tot maximaal 220°C en neemt 2.047 ton mee.

De Bitumina II wordt ingezet in Duitsland, België en Nederland. Hij is 110 meter lang en 11,40 meter breed. Bitumina Shipping is gespecialiseerd in het vervoer van bitumen, een stroperige en op aardolie gebaseerde vloeistof die onder meer gebruikt wordt voor asfalt. Deze lading moet verwarmd worden vervoerd.

Kansen verzilveren

Het in 2016 opgerichte Bitumina Shipping heeft met zijn eerste Bitumina al veel kansen in het bitumenvervoer kunnen verzilveren. Dat was volgens zaakvoerder Silke Koster ook de reden om relatief snel het zusterschip Bitumina II te laten bouwen.

“Wij hebben goede ervaringen met onze eerste Bitumina. Heel veel opdrachtgevers willen deze tanker inzetten. Over het ontwerp is dan ook goed nagedacht.”

Ervaren bouwteam

V-Shipping en RensenDriessen Shipbuilding hebben het schip ontworpen. Het casco is gebouwd door RensenDriessen.

De Bitumina II is net als de Bitumina afgebouwd door TeamCo Shipyards; de opdracht voor de bouwbegeleiding is aan V-Shipping gegeven. Koster: “Dit team was bekend met het schip en we waren heel tevreden met de uitvoering.”

Verdere vlootuitbreiding sluit Koster niet uit: “Maar eerst gaan we ervoor zorgen dat we goed met de Bitumina II kunnen werken! Het schip kwam al vrij snel achter onze vorige nieuwbouw aan. In dit tempo gaan we niet verder uitbreiden.”

Kundige bemanning

Alle bemanningsleden van de Bitumina II zijn bij Bitumina Shipping in dienst. Ze werden al geworven toen het bedrijf nog ervaring aan het opdoen was met de eerste Bitumina.

Ze hebben ervaring in het bitumenvervoer en beschikken over alle benodigde certificaten.
“In deze tijd is het niet eenvoudig om gekwalificeerde mensen te vinden. Voor zover de medewerkers nog geen ervaring met bitumen hebben, worden ze intern opgeleid. We zijn dan ook blij met onze nieuwe collega’s.”

Bij Bitumina Shipping werken circa zestien personen. Het schip wordt bevracht door een samenwerking van V-Chartering en Victrol.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.