- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsViskotter in problemen op Noordzee; bemanning vermist

Viskotter in problemen op Noordzee; bemanning vermist

- Advertentie -

Delen

Op de Noordzee wordt met man en macht gezocht naar opvarenden van een Urker viskotter. Het gezonken schip is gevonden, ongeveer 7 kilometer ten westen van Texel, maar het slechte weer (windkracht 5-6 bft en golfhoogtes van 1,5 tot 2 meter) bemoeilijkt de reddingspoging.

Om kwart voor zes donderdag 28 november kreeg het Kustwachtcentrum in Den Helder een noodmelding van een EPIRB van de viskotter. Toen het niet lukte contact te maken, werd de SAR-helikopter gealarmeerd en voeren meerdere KNRM-reddingboten uit. Ook de ETV Guardian is richting de positie gestuurd en meerdere kotters zetten koers naar de vermoedelijke locatie van het schip.

Sonarapparatuur

Er waren twee bemanningsleden aan boord. De SAR-helikopter zag in de buurt van de locatie een vlot drijven, zonder personen aan boord. Inmiddels is ook de Zr. Ms. Makkum van de Koninklijke Marine in de buurt. Deze mijnenjager heeft sonarapparatuur en duikers aan boord.

Met sonar is de viskotter hoogstwaarschijnlijk gelokaliseerd. Door het slechte weer kan de Marine niet met duikers zoeken.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -