Steven Lak ontvangt VRC-penning

0
Steven Lak (midden) ontving de penning uit handen van VRC-voorzitter Kees Groeneveld (links). (foto VRC)

De VRC-penning is door de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors toegekend aan Steven Lak. Dit gebeurde tijdens het Cargadoorsdiner op woensdag 27 november.

Steven Lak is voorzitter van de RPPC en Deltalings. Hij heeft zich de laatste zeven jaar ingezet voor het behartigen van de belangen van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam.

Verbinden

De VRC vindt dat Lak publieke en private organisaties op een positieve en natuurlijke manier weet te verbinden. “Hij schuwt daarbij niet om eventuele duidelijke en scherpe statements te maken die zijn mening onderbouwen.”

Steven Lak heeft een duidelijke richting gegeven aan de strategieontwikkeling van het zeehavengeld in de Rotterdamse haven in het algemeen en organisaties zoals Portbase en Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) specifiek. Grotere vraagstukken in de containersector zoals congestie op de terminals, zijn volgens de VRC op een goede en gedegen wijze door Steven Lak opgepakt.

Sociaal akkoord

Het bereiken van een sociaal akkoord in de Rotterdamse haven is mede te danken aan hem, vinden de cargadoor. Deltalinqs is voorstander om de klimaatdoelen van het klimaatakkoord van Parijs na te streven, maar Lak heeft er bij de overheid op aangedrongen  dat het bedrijfsleven de tijd krijgt om die transitie te maken. Tijdens het Deltalinqs Jaardiner begin dit jaar stelde hij: “Geen toekomst zonder heden. Zonder bedrijvigheid geen toekomst.” Daar kan de VRC zich in vinden, aldus de vereniging.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.