Velassaru: van droom naar droomschip

1
Foto: Maritime Filming Group

Bij Asto Shipyard in Raamsdonksveer is deze maand de Velassaru opgeleverd. De doop en inzegening vonden zaterdag 15 februari plaats. Het drogeladingschip meet 84,30 x 9,50 x 3,30 meter. Het laadvermogen is 1.795 ton. Eigenaren zijn de families Caulier en Bosmans. De thuishaven is Brasschaat.

“Een uniek kanaalschip”, noemt GSK Brokers de Velassaru. Dat bedrijf bemiddelde bij “de eerste reis van droom naar droomschip. Wij wensen de fami­lie Caulier en familie Bosmans ontzettend veel succes en geluk in dit nieuwe avontuur.”

De Velassaru, genoemd naar een Malediven-eiland, is ontworpen door SB Shipbuilding Solutions. Het casco werd gebouwd in het Poolse Malbo. De voortstuwing gebeurt met een Caterpillar C32, die goed is voor 1.015 pk. Van De Waal Machinefabriek komen de Stuwa-schroefasinstallaties met schroefasrem, Stuwa-schroefasseals, het EasyFlow-roersysteem en de Stuwa-stuurmachine.

De Gerlien van Tiem zorgde voor de boegschroefinstallatie met 360 graden roterend stuurrooster. EBR Marine leverde het stuurhuis met hefsysteem. Blommaert leverde de gladde stapelluiken, een telescoopmast, heklichtbeugelmast, boordlichtvleugels Portello, dakradarmast en de stuurhuistrap. Van Dijvler Materiaal komen de boegankerlier, achterankerlier, ankers en ankerdraden.

All Pumps Holland voorzag het schip van een compleet Victor-pompenpakket. W&O Europe
leverde de afsluiters voor in de machinekamers. Werkina Werkendam deed de complete elektrische installatie inclusief onder andere de 2-draads databesturing, het monitoring­systeem met touchscreenbediening, het nautische pakket (inclusief Ecdis Inland Viewer en AIS installatie), camerasysteem, en het satellietsysteem.

WindeX Engineering regelde de airconditioning, ventilatoren en leverde de rvs klaproosters. De Leeuw en van Vugt Scheeps­interieurbouw deed de complete betimmering.

1 reactie

  1. Vandaag zagen wij een prachtig schip met de naam Velassaru uit Brasschaat .Het voer in het Harinxmakanaal/ Lorenzkade/ Leeuwarden
    Op de website hebben we de bijzonderheden kunnen vinden. Succes!

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.