Geoffrey Chaucer zet traditie voort

1
Foto: Maritime Filming Group

Tradities zijn er om in ere te houden. De schepen die Scylla voor de Britse cruiseaanbieder Riviera Travel in de vaart brengt, dragen de naam van Engelse auteurs én zijn van het hoogste kwaliteits- en comfortniveau. De nieuwste aanwinst is de Geoffrey Chaucer. Die werd vrijdag 14 februari overgedragen.

Het 5-sterren-schip is genoemd naar de ‘vader van de Engelse literatuur’. Geoffrey Chaucer leefde in de 14e eeuw en geldt als de belangrijkste schrijver uit de Middelengelse literatuur. Hij was veelzijdig, want naast het schrijven en dichten was hij actief als soldaat, diplomaat en ambtenaar.

88 suites

De Geoffrey Chaucer meet 135 bij 11,45 meter. Dat levert veel ruimte aan boord. Dat geldt zowel voor de restaurants en andere openbare ruimtes als de suites. Daarvan bevinden er zich 88 aan boord. De zes ‘superior suites’ en vier ‘Deluxe Balcony Suites’  bieden nog eens extra ruimte en comfort. De 176 gasten worden in de watten gelegd door de 44-koppige
bemanning.

Eind juli arriveerde het door Vahali Gendt gebouwde casco bij Da-Capo in Hardinxveld-Giessendam. (Ook) volgens traditie vond daar de afbouw plaats. Da-Capo verzorgde bovendien de volledige betimmering voor Scylla.

Caterpillars

Dolderman leverde en installeerde de twee Caterpillars 3508C voor de voortstuwing en de drie Caterpillars C18 voor de stroom aan boord. A. Rullens Installatiebedrijf deed de complete elektrische installatie.

All Pumps Holland leverde het Victor-pompen-pakket en bronzen Teamtec-ejectoren. Van Blokland Non-Ferro komen de beunkoelers. Hempel Nederland leverde de coatings. Groenendijk & Soetermeer deed de lek- en stabiliteitsberekening. Overvliet Assurantiemakelaars heeft de verzekeringen voor het varen geregeld.

AlphaRiverTrackPilot

Kampers Shipyard bouwde het stuurhuis. Alphatron Marine is daarin vertegenwoordigd met een compleet navigatie- en communicatiesysteem, inclusief Alphafuelcontrol, Alphachart, Alphaconning en AlphaRiverTrackPilot. Van Tresco Engineering is daar Tresco Navigis aan gekoppeld.

De AlphaRiverTrackPilot maakt sinds een paar jaar standaard deel uit van de uitrusting van Scylla-schepen. De riviertrackpiloot is een volledig geautomatiseerd koerssysteem voor binnenvaartschepen. Daarmee kan een schip op een vooraf gedefinieerde lijn varen.

DBS Scheepsservice verzorgde de aluminium vloer in het achterschip. Dijvler Materiaal leverde de boeganker- en achterankerlier, de zijlieren, kaapstaanders, ankers, ankerdraden, afmeer­draden, kluisrollen en dekrollen.

Het Anker leverde de scheepsramen. IM Brouwer Industriële Metaalwerken verzorgde het metaalwerk. RuGotech Pijpleidingen voerde diverse laswerkzaamheden uit. W&O Europe leverde afsluiters voor in de machinekamers.

Klimaatservice Holland Staal Gorkum is aan boord voor de verwarmingsinstallatie, ventilatiesystemen, airconditioning, sanitaire installaties, rioolwater­behandeling, hydrofoor,
machinekamerventilatie, zwembadinstallatie, sprinklersysteem en de techniek voor de koel-
en vriescellen.

Assa Abloy leverde de hotelsloten en hotelkamerkluizen. BAM PRO Electronics staat achter
het brandalarmsysteem, de telefonie, IT, tv- en entertainmentsysteem, het PA- en het CCTV-systeem.

Textielpakket

Dintex is verantwoordelijk voor het complete textielpakket: bedlinnen, tafellinnen, badgoed en doekgoed. Scheepvaartwinkel Marine leverde een complete scheepsuitrusting, onder andere bestaand uit vlaggen, touwen, trossenbakken, persoonlijke beschermingsmiddelen en reinigingsproducten. Simplus Ribrandy voorzag Geoffrey Chaucer van brandblusmiddelen en veiligheidsmiddelen.

Sun Roestvaststaal tekent voor het rvs hoogglans gepolijst relingwerk en dito zonnetenten (beide voorzien van ledverlichting), aluminium windschermen, gecertificeerde aluminium loopplanken en bordessen met verlichting, luxe aluminium buitenmeubelen. Van Mil Stukadoorsbedrijf zorgde voor de afwerking van de akoestische plafonds, decoratie- en schilderwerken.

Steeds beter worden

Voor de inrichting en stoffering van de Geoffrey Chaucer tekende, wederom, Vista Interior Projects. Directeur Henk Jan Vissia is trots op het resultaat en benadrukt de prettige relatie die zijn bedrijf heeft met Scylla. “Wij zien onszelf meer als partner dan als leverancier. Wanneer je klant bij iedere nieuwbouw en/of renovatie streeft naar een verbetering ten opzichte van het vorige project, dan lift je daar automatisch op mee. Het blijft fascinerend om te merken hoe je daarin meegezogen wordt.”

“Wij worden daardoor ook beter in ons werk en kunnen fungeren als klankbord maar ook zoeken wij mee naar oplossingen voor problemen in het interieur. Wij feliciteren Scylla met dit nieuwe schip en bedanken hen voor weer een mooie opdracht.”

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.