VeKa-casco’s probleemloos afgeleverd door Blue Marlin

0

(foto’s Hans Heiligers)

Op uitnodiging van VeKa stapten dinsdagmiddag in Rotterdam bijna vijfhonderd genodigden aan boord van ss De Majesteit om koers te zetten naar Hoek van Holland. Daar werd aan het eind van de middag Dockwise’s afzinkbare Blue Marlin verwacht. Het schip heeft een lengte van 225 x 63 meter en een diepgang van 13,30 meter.

♦ Lees ook ‘Blue Marlin brengt casco’s’

Tijdens de reis werden de gasten bijgesproken over de laatste ontwikkelingen op economisch en technisch maritiem vakgebied. Peter Versluis had daarvoor een aantal interessante sprekers uitgenodigd, onder wie prof. Dr. W.B.H.J. van de Donk, Commissaris der Koningin van Noord-Brabant. Evenals Peter Versluis blijft ook de commissaris in deze tijden optimistisch door onverminderd te blijven uitkijken naar kansen. Andere boeiende sprekers waren Egbert Vuursteen van Koninklijke Wagenborg en André Goedée, de directeur van Dockwise.

Peter Versluis.

Zijn bemanning heeft gedurende 57 dagen de zorg gehad over het megatransport en de lading probleemloos in Rotterdam afgeleverd. Peter Versluis gaf een uitgebreide presentatie over de bestemming en afbouw van de veertien casco’s voor de tankvaart, twee koppelverbanden voor droge lading en de drie pontons.

Ruimschoots vóór de zon onderging, kwamen de contouren uit de nevel te voorschijn. De havendienst zorgde voor een mooi saluut. Dat deed ook de stoomfluit van De Majesteit.

Lees in De Binnenvaartkrant van 27 maart een uitgebreid verslag van dit stuk Brabants Glorie.

(Hans Heiligers)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.