Veel cultuur tijdens vierde WinterWelVaart

0

Tijdens WinterWelVaart, van 17 tot en met 19 december in Groningen, liggen er tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge en Lage der A en Pottebakkersrijge. Alle schepen zijn toegankelijk voor het publiek. Tijdens het nautische evenement is er veel aandacht voor cultuur. Alle activiteiten – en het Noordelijk Scheepvaartmuseum – zijn gratis toegankelijk.

De charterschepen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum vormen weer een belangrijk onderdeel van het programma in de binnenstad van Groningen. Verder investeert WinterWelVaart dit jaar veel in een cultureel programma voor jong en oud, met muziek, kinderactiviteiten, culinaire hoogstandjes, voorstellingen, kunst en de mogelijkheid om rond te varen.
Alle schepen zijn geopend, iedereen mag aan boord stappen en komen kijken in het gezellige ruim en luisteren naar verhalen van de schippers. Op de Kerstmarkt aan het Hoge en Lage der A zijn tientallen kraampjes en stands te vinden. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen schat zoeken en piraat spelen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. WinterWelVaart wordt op vrijdag 17 december om 17.00 uur geopend met het eerste concert van het Brulboeiorgel in Groningen.

(Jan Johan ten have)

Deelnemende schepen

Anna Catharina
Cinclus
Grietje
HD 48
Jantje
Jonge Juffer
Mars
Nicolaas Mulerius
Onderneming
Pelikaan
Spes Mea (Harlingen)
Spes Mea (Zoutkamp)
Stânfries
Tromp
Willem Jacob
Voorwaarts Voorwaarts
Zwadde
 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.