Veel bekijks voor ‘Klassieke Overtocht’ 

0

Onder grote belangstelling is het ms Rotterdam vanavond vertrokken voor zijn ‘Klassieke Overtocht’ naar New York, waar het 12 juli zal aankomen. Het is een eenmalige cruise die identiek is aan de tochten zoals die veertig jaar geleden voor het laatst werd uitgevoerd.

Uitgezwaaid door duizenden belangstellenden en toegezongen door Lee Towers, startten de motoren vlak na 21.00 uur en gooide havenwethouder Jeannette Baljeu samen met Martin Schröder (lid adviesraad en ambassadeur van Holland America Line) en Nico Bleichrodt (directeur Sales & Marketing van Holland America Line Benelux) de laatste trossen los.

 

Havenwethouder Jeannette Baljeu gooide samen met Martin Schröder (midden) en Nico Bleichrodt (achter) de trossen los. (foto’s Jan Fähmel)

Saluut
Bij het passeren van de ‘ss Rotterdam’ klonk een saluut van beide schepen. Later op de avond verwelkomde Hoek van Holland het ms Rotterdam met een groots vuurwerk.
Gedurende de hele dag waren er vele honderden belangstellenden op de Wilhelminapier in Rotterdam. Veel bekijks trokken de twee schepen van Holland America Line aan de kade: de Ryndam en de Rotterdam. Na het vertrek van het ms Ryndam voor een cruise naar de Noorse Fjorden, liep de kade vol voor de optredens van Frank In Person en Lee Towers. 

Duizenden mensen op de kade als het ms Rotterdam vertrekt naar New York.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.