Groen licht voor terminal Medel

0

De bouw van een containerterminal op het Bedrijvenpark Medel in Tiel kan doorgaan. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden tegen het bestemmingsplan verworpen. Volgend jaar wordt met de bouw van de 200 meter lange laad- en loskade langs het Amsterdam-Rijnkanaal (de eerste fase van het project) begonnen.

Bedrijvenpark Medel, waarin de lokale ondernemingen zijn verenigd, is blij: “Het bestaande bedrijfsleven zal straks in eigen omgeving gebruik kunnen maken van nieuwe transportmogelijkheden over water. Bedrijven die hun containers nu nog over de weg naar Rotterdam vervoeren, kunnen ze straks al in Tiel op de boot zetten. Dat betekent een kostenbesparing en heeft bovendien tot effect dat er minder vrachtwagens op de drukke A15 hen een weer rijden.”

40.000 containers
Partner Logistics en Container Terminal Utrecht gaan de terminal exploiteren. Aanvankelijk zullen in Medel 40.000 containers per jaar worden overgeslagen, zo is hun inschatting. Ze voorzien een groei naar 80.000 containers. De tweede fase van het project behelst de bouw van een koel- en vrieshuiscomplex voor Bon Coldstores, dat nu nog in Beneden-Leeuwen is gevestigd.
 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.