Vanaf 1 juli elektronisch melden op de Moezel

0
schip op de Moezel
De Moezel bij Toul. (foto Philippe Montembaut)

De vaartrechten op de Moezel worden niet verhoogd. Dat heeft de Moezelcommissie besloten tijdens haar (virtuele) bijeenkomst in mei.

Een van de agendapunten was de invoering van de elektronische meldplicht op de Moezel per 1 juli 2021. Die gaat gelden voor alle koppelverbanden, containerschepen, schepen lager dan 110 meter en schepen die op LNG varen.

De Moezelcommissie heeft een informatiebrochure gemaakt die op de website kan worden gedownload. Daar staat ook aanvullende informatie.

Sluizen gestremd

Op de Moezel en Saar is vorige week (16 juni) de jaarlijkse inspectie- en onderhoudsbeurt van alle sluizen afgerond. Acht van de 28 kolken moesten dit jaar volledig worden drooggezet om te worden gereinigd of gesaneerd.  Aan de overige schutkolken vonden alleen werkzaamheden boven de waterlijn plaats.

Zoals ieder jaar zijn de onderhoudswerken aan de sluizen in Duitsland, Luxemburg en Frankrijk gelijktijdig uitgevoerd. Tien dagen lang is er dag en nacht doorgewerkt, met strenge hygiënemaatregelen vanwege corona.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.