Markus Bangen wordt nieuwe baas duisport

0
raad van toezicht duisport
De raad van toezicht van de Duisburg Hafen AG, met vooraan Carsten Hinne (links) en Markus Bangen (rechts). (foto duisport / Georg Lukas)

Markus Bangen is aangewezen als opvolger van Erich Staake als hoofd van de Duisburger Hafen AG. Hij wordt per 1 december bestuursvoorzitter. Staake, die duisport 23 jaar heeft geleid, wordt 67 en gaat in november met pensioen.

Bangen werkt sinds 2000 voor het havenbedrijf. Hij geeft nu nog leiding aan de juridische- en personeelsafdeling en zit sinds 2008 in het bestuur, waar hij ook verantwoordelijk is voor inkoop, industriële logistiek, infrastructuur en terminals.

Het bestuur bestaat uit drie personen. Naast Thomas Schlipköther als COO wordt Carsten Hinne als CTO verantwoordelijk voor technische zaken. Hinne is nieuw in het bestuur. Hij is afkomstig van DB Cargo, waar hij vanuit zijn managementfunctie betrokken was bij de Nieuwe Zijderoute naar China.

Onder vuur

Huidig bestuursvoorzitter Staake lag de laatste tijd onder vuur nadat hij zich in januari, voor hij officieel aan de beurt was, had laten vaccineren tegen corona. De raad van toezicht van het havenbedrijf reageerde afkeurend, maar voor Staake zal dit voorval geen gevolgen hebben. Er loopt nog wel onderzoek naar de hoge (reis)kosten van Staake. Of hij na zijn pensionering nog verdergaat als adviseur van het havenbedrijf is nog niet duidelijk.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.