Poseidon lost bijzondere lading in Werkendam

0
Vakantiegasten gaan van boord van mps Poseidon
Voor de gasten was de rode loper uitgerold. (foto WMI)

In de haven van Werkendam arriveerde woensdag 16 juni een schip met een heel bijzondere lading: 88 vaar-fietsvakantiegangers. Fietscruiseschip Poseidon loste hen veilig en wel op de gemeentekade. De sportieve gasten zetten hun relaxte vaartocht om in een actieve fietstocht en reden naar Heusden, waar het schip en fietsers elkaar ’s avonds weer troffen.

Het was de eerste keer dat een cruiseschip met gasten de haven van Werkendam bezocht. Geheel volgens de maritieme traditie werd de Poseidon door de havenmeesters in hoogst eigen persoon welkom geheten. Ter herinnering aan deze zogeheten ‘first call’ ontving kapitein Jaap Lamme uit handen van Lou Goedel en Jan Smit een havenschildje.

Zij lichten toe: “Toen wij maanden geleden de reserveringsaanvraag voor de gemeentekade voor een uur kregen, keken we wel even op. Toen bleek dat het om het afzetten van fietsers ging, aarzelden wij geen moment en schakelden wij ook met WMI om hier een bijzonder moment van te maken.” WMI is Werkendam Maritime Industrie, het cluster van scheepsbouwers en toeleveranciers.

ontvangst mps Poseidon in Werkendam
De ontvangst aan de gemeentekade. Vlnr: Kevin Harmsen, Jan Smit, Jaap Lamme, Lou Goedel, Roland van Vugt. (foto WMI)

Toeristisch profiel

De fietsers werden ook verwelkomd door Roland van Vugt, wethouder Toerisme van de gemeente Altena (waartoe Werkendam behoort). “Wij zijn er trots op deze groep fietsers te mogen ontvangen op ons mooie eiland van Altena. Bij ons gaan natuur, water, sport, cultuur, recreatie en toerisme hand in hand; dus dit is een perfecte match. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze gasten vandaag zullen genieten van de mooie routes, bezienswaardigheden en onze gastvrije horeca! Dit type toerist past bij het toeristisch profiel van Altena.”

River Cruises Holding

De wethouder overhandigde aan hotelmanager Kevin Harmsen een informatiepakket, dat door VVV Altena Biesbosch is gemaakt om de gasten te inspireren. Iedere fietser ontving een informatieboekje en vier op maat gemaakte fietsroutes. De fietsers kozen ieder voor zich hoe zij van Werkendam naar Heusden fietsten en welke stops zij onderweg maakten.

Mps Poseidon vaart in opdracht van River Cruises Holding. River Cruises Holding is een jonge passagiersrederij die met vijf riviercruiseschepen onder meer vaar-/fietsvakanties aanbiedt op de Europese binnenwateren, voornamelijk in Nederland.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.