- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVaarwegversmalling Boven-Rijn voor aanleg overnachtingshaven Spijk

Vaarwegversmalling Boven-Rijn voor aanleg overnachtingshaven Spijk

- Advertentie -

Delen

Vanaf maandag 3 januari tot eind september 2022 is de vaargeul in de Boven-Rijn bij Spijk 30 meter smaller, meldt Rijkswaterstaat. Dat is in verband met de aanleg van havendammen voor de nieuwe overnachtingshaven in de Beijenwaard. 

De versmalling van de Boven-Rijn geldt tussen kilometer 859,0 en kilometer 860,5. Deze wordt gemarkeerd met zeven boeien en aangekondigd met bebording ter hoogte van kilometer 858 aan één zijde en bij 861,5 aan beide zijden. De werkzaamheden aan de havendammen duren tot eind september 2022. Daarna is de vaargeul naar verwachting weer volledig bevaarbaar.

Overnachtingshaven

De aanleg van de overnachtingshaven bij Spijk verloopt volgens Rijkswaterstaat voorspoedig: “Na het voorbereidende werk van afgelopen jaar krijgt de overnachtingshaven in 2022 steeds meer haar definitieve vorm. Heel 2022 staat in het teken van grondwerkzaamheden aan de Spijksedijk, het maken van de havendammen en het havenbassin.”

De aanleg van het havenbassin zal tot in de eerste helft van 2023 duren. Voor de rest staat dat jaar in het teken van de afbouw van de haven. Dan worden onder andere de steigers en de radarmast geplaatst. Naar verwachting gaat de overnachtingshaven Spijk eind 2023 open voor de scheepvaart.

Spijk

Rijkswaterstaat legt in de Beijenwaard bij Spijk een overnachtingshaven aan voor binnenvaartschepen. Naast vijftig reguliere ligplaatsen komen er twee ligplaatsen voor duwschepen met duwbakken en speciale ligplaatsen voor schepen met gevaarlijke ladingen. Ook komen er diverse voorzieningen, zoals een auto-afzetsteiger, parkeerplaatsen en walstroom.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -