UTB Industry gaat apparatuur Van Voorden verkopen

0
(foto UTB)

UTB Industry neemt de boedel van Van Voorden Foundry over. Daarover heeft het Waalwijkse bedrijf overeenstemming bereikt met de oud-eigenaar, Andus Group, en curator Johan Thielen. Het 110 jaar oude bedrijf uit Zaltbommel werd in december failliet verklaard.

Gietovens

UTB Industry gaat nu de machines en andere apparatuur verkopen. De overname door UTB Industry behelst de volledige activa van Van Voorden, waaronder de gietovens, kranen en mallen voor het produceren van scheepsschroeven.

“Het is jammer dat zo’n hoogwaardig en innovatief bedrijf als Van Voorden het niet heeft gered”, zegt CEO Dick Uittenbogert. “Maar wij zien goede mogelijkheden de activa te vermarkten, zeker internationaal. Er is vraag naar hoogwaardige activa zoals die van Van Voorden.”

Failliet

Van Voorden was de laatste fabrikant van scheepsschroeven in Nederland. In 2017 was het bedrijf ook al eens failliet gegaan. Toen was nog een doorstart mogelijk.

Net als veel andere metaal- en ijzergieterijen had Van Voorden te kampen met een teruglopende vraag. Het bedrijf was een begrip in de internationale maritieme wereld en baggerindustrie vanwege de productie van hoogwaardige scheepsschroeven.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.