- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsImpala koopt failliete HES Hartel Tank Terminal via veiling

  Impala koopt failliete HES Hartel Tank Terminal via veiling

  - Advertentie -

  Delen

  Impala Terminals Group neemt de failliete HES Hartel Tank Terminal over. Dat heeft het Zwitserse bedrijf op 23 november zelf bekend gemaakt. De koop van terminal in Rotterdam is tot stand gekomen via een veilingproces door de curator. De transactie wordt naar verwachting in de komende dagen afgerond.

  De HES Hartel Tank Terminal was een project van HES International. De bouw van de nieuwe opslag- en distributieterminal op de Maasvlakte werd in december 2022 opgeschort na een aantal tegenslagen, waaronder de coronapandemie, een brand en andere vertragingen en extra kosten. In januari van 2023 werd de projecteigenaar, HES Hartel Tank Terminal BV, failliet verklaard.

  Daarop startte curator Carl Hamm een veilingproces. Hij zegt: “Ik ben blij mee te kunnen delen dat het verkoopproces van de terminal volgende week wordt afgerond en dat Impala Energy Infrastructure Nederland de koper is. Dit is een goede uitkomst voor alle betrokken partijen en het belangrijkste is dat Impala de nodige investeringen zal doen om dit belangrijke onderdeel van infrastructuur in de Haven van Rotterdam te voltooien en in gebruik te nemen.”

  Binnenvaartsteigers

  De terminal gaat Impala Energy Infrastructure Nederland heten en beschikt straks over ongeveer 1,3 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit voor vloeibare energieproducten. In de komende twee jaar investeert Impala aanvullend op het niet geopenbaarde overnamebedrag 90 tot 100 miljoen euro om de bouw van de terminal te voltooien.

  Eenmaal in bedrijf zal de terminal naar verwachting meer dan 50 tanks, aanlegplaatsen voor het laden van schepen tot aan VLCC-formaat en negen binnenvaartsteigers tellen. De terminal is bedoeld om een verscheidenheid aan biobrandstofproducten op te slaan.

  Trafigura

  “Dit is een uitstekende ontwikkeling voor Impala”, zegt Sjoerd Bazen, CEO van Impala Energy Infrastructure. “Vooral omdat het onze strategische klanten een competitieve en duurzame terminal zal bieden, gelegen in de haven van Rotterdam, in het belangrijke handelsknooppunt van ARA.”

  Impala Terminals Group is onderdeel van de Singaporese grondstoffenhandelaar Trafigura. Via een netwerk van locaties in 29 landen, biedt Impala Terminals opslag- en logistieke infrastructuurdiensten aan klanten in de energiesector en droge bulk. Het bedrijf beheert twee wereldwijd actieve bedrijven: Impala Terminals Energy Infrastructure en Impala Terminals Dry Bulk & Logistics.

  Faillissement

  Boudewijn Siemons, interim-CEO en COO van Havenbedrijf Rotterdam, is verheugd dat Impala de terminal heeft gekocht en dat de bouw alsnog worden voltooid. “Met deze transactie geeft Impala haar commitment aan de haven en voegt een gloednieuwe faciliteit toe voor de opslag van een breed scala aan vloeibare bulkenergieproducten. Dit biedt een nieuwe toekomst voor de terminal na een faillissement dat moeilijk is geweest voor alle betrokken partijen, met name de werknemers.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -