- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUpstream Crew en Afloskapitein fuseren

Upstream Crew en Afloskapitein fuseren

- Advertentie -

Delen

Upstream Crew en Afloskapitein, twee bekende bemiddelaars voor bemanning in de binnenvaart, bundelen hun krachten onder de naam ACM. De afkorting staat voor ‘Aflos & Crew Management’.

De Nederlandse bedrijven zijn beide actief in het uitzenden en detacheren van personeel op binnenvaartschepen. Afloskapitein is sinds 2006 actief in de Nederlandse binnenvaart met afloswerk door Nederlandse kapiteins. De organisatie, oorspronkelijk uit Goes, is door Willem de Leeuw gestart in samenwerking met veel oud-collega’s: schippers en kapiteins uit de binnenvaart. Upstream Crew werd in 2013 opgericht door Leendert van Halst en Damian Bobinski. Upstream Crew heeft zich toegelegd op detacheren van buitenlandse matrozen en stuurmannen.

 

Volledige bemanning

De bedrijven werken sinds 2017 samen en hebben besloten om nu als één organisatie verder te gaan. “De beide bedrijven hebben een eigen specialisme op het gebied van binnenvaartbemanningen en vullen elkaar perfect aan. Door samen te gaan kunnen we onze klanten een nog betere en completere dienstverlening bieden”, aldus Leendert van Halst. “We zijn nu samen in staat om zowel kapiteins als ook de matrozen/stuurmannen te leveren. En daarmee de volledige bemanningszorg uit handen te nemen van de rederij/eigenaar. Alles voor één vast bedrag per maand.”

Willem de Leeuw geeft aan dat de twee bedrijven complementair zijn. “Door de groeiende vraag bij binnenvaartrederijen naar het leveren van volledige bemanningen is het nu het juiste moment om de bedrijven samen te voegen.”

Het tekort aan Nederlandse bemanningsleden in de binnenvaart is de laatste tijd flink gegroeid. Van Halst: “De vraag naar buitenlands binnenvaartpersoneel is enorm toegenomen, mede door de krapte maar ook doordat buitenlandse jongens nog wel bereid zijn om 28 dagen aan boord te werken.”

 

Bergen op Zoom

De expertise van beide bedrijven blijft binnen ACM volledig behouden. Alle medewerkers gaan werken vanuit het (nieuwe) kantoor van Upstream Crew in Bergen op Zoom. Het kantoor in Zevenbergen wordt op termijn gesloten.

De gecombineerde onderneming heeft een bestand van 75 ZZP-schippers en meer dan 300 matrozen/stuurlieden beschikbaar. Het management wordt gevormd door Willem de Leeuw (commerciële zaken), Damian Bobinski (operatie) en Leendert van Halst (algemeen/financiën).

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -