- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTweede pont komt terug in Velsen

Tweede pont komt terug in Velsen

- Advertentie -

Delen

Provincie Noord-Holland draagt 1,8 miljoen euro bij aan de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid.

Met een tweede pont kan de dienstregeling weer terug naar elke tien minuten. Vóór de zomer besloot exploitant GVB de tweede pont over het Noordzeekanaal niet meer in te zetten en werd de dienstregeling teruggebracht naar eens per twintig minuten. Dat resulteerde in langere wachttijden.

Subsidie

De eenmalige subsidie wordt verleend aan de gemeente Velsen, die mede namens Beverwijk en Heemskerk het geld bij elkaar brengt om een pont aan te schaffen. Monique van der Velden, woordvoerder van Velsen, zegt: “We zijn nog druk bezig het geld en de exploitatie rond te krijgen. Het is een complexe puzzel, er wordt nog gewacht op een subsidie van het ministerie van Economische Zaken en klimaat.”

“We hopen het voor de Kerst rond te krijgen,” stelt wethouder Jeroen Verwoort. Van der Velden: “Daarnaast moeten er met Amsterdam en het GVB nog afspraken over de exploitatie gemaakt worden.”

GVB

Menno Schoonderbeek, directeur veren bij GVB, begrijpt goed dat het voor Velsen heel belangrijk is om de frequentie van de veerponten weer te verhogen. “In de ochtendspits geven we voorrang aan fietsers, zodat deze niet hoeven te blijven staan. Spitsautoverkeer adviseren wij gebruik te maken van pont Buitenhuizen.”

“Met Amsterdam en Velsen zijn we in gesprek over de aanschaf en exploitatie van de nieuwe pont. De scheepsbouwer (Holland Shipyards Group, red.) heeft aangeven circa zestien maanden nodig te hebben tussen start bouw en varen. We hopen dus dat de pont in 2025 kan gaan varen.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -