Twee natte bedrijven in de race voor Koning Willem I Prijs

0

Kotug International is genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs. Deze nationale ondernemingsprijs wordt op 13 mei uitgereikt bij De Nederlandsche Bank in aanwezigheid van Koningin Máxima. Het Rotterdamse sleepbedrijf opereert wereldwijd en ontwikkelt en verkoopt daarnaast sleepboten. Zoals de innovatieve hybride RotorTug met een revolutionair aandrijfsysteem.

 

Gert van der Houwen overhandigt de oorkonde aan Ard-Jan Kooren. (foto Maarten Huisman)

De oorkonde met de nominatie werd dinsdag 11 maart op het Kotug-kantoor in Rotterdam door Gert van der Houwen, secretaris van de Koning Willem I Stichting, persoonlijk overhandigd aan directeur Ard-Jan Kooren.

Huisman Equipment
Kotug is genomineerd in de categorie MKB. De andere twee genomineerden zijn KMWE Precisie Eindhoven en Trioliet. Bij de genomineerden in de categorie Grootbedrijf zit ook een bedrijf uit de maritieme sector: Huisman Equipment. De Schiedamse producent van zware hijs-, pijpleg- en boorapparatuur neemt het op tegen Koninklijke FrieslandCampina en Paques Holding. De kanshebbers voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2014 zijn Coöperatie TexelEnergie, Interface Nederland en Unipro.

Aanzien
De Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt door de Koning Willem I Stichting. De stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.