Twee maal Jongert op podium Palma

0

De Scorpio Dei Mare, een Jongert 2900M, heeft de 3-daagse zeilrace The Superyacht Cup Palma 2010 gewonnen. Op de derde plaats van het internationale deelnemersveld eindigde eveneens een Jongert-jacht (type 2700M): de Ithaka. Een team van de werf uit Wieringerwerf was naar het Canarische Eiland afgereisd om beide bemanningen bij te staan.

De Scorpio Dei Mare won de 3-daagse Superyacht Cup Palma 2010. (foto’s MANphotography.com”)

“Met 21 deelnemende jachten van onder anderen Perini Navi, Vitters Shipyard, Alloy Yachts, Southen Wind, Royal Huisman, Baltic en Claasen Jachtbouw was het een bijzonder sterk wedstrijdveld”, vertelt een woordvoerder van Jongert Shipyard. “Beide teams aan boord van de Jongert-jachten bestonden uit familie- en vriendengroepen. Mensen die weliswaar veel ervaring hebben en bijzonder enthousiast zijn maar voor wie dit niet hun dagelijks werk is.”
“Dat bewijst eens te meer dat het gaat om een combinatie van de kwaliteit en het ontwerp van het zeiljacht én de kwaliteit en de wilskracht van de bemanning. Naast het feit dat deze jachten bijzonder comfortabel zijn voor hun bemanning, zijn het ook nog eens absolute winnaars! En daar zijn wij enorm trots op.’

Lichte schepen
Beide jachten zijn ontworpen en gebouwd in aluminium en voorzien van een carbon mast en giek. “Het zijn lichte schepen die bijzonder goed presteren bij licht weer. Tijdens de Superyacht Cup was het erg licht weer. Gemiddeld was de windkracht 4 tot 5 knopen. De lichte en slank gebouwde Jongert jachten waren absoluut in het voordeel.”

Op de derde plaats eindigde eveneens een Jongert-jacht: de Ithaka.

“Het moet echter ook gezegd worden dat de teams ieder zuchtje wind optimaal hebben benut. Zowel in de aan de windse rakken als in de ruime-windse rakken hebben ze beide buitengewoon goed gepresteerd.’
Directie en medewerkers van Jongert Shipyard zijn trots op de prestaties van de bemanningen van de Scorpio Dei Mare en de Ithaka. “Jongert is back in the race!” 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.