Eerste diploma’s voor rondvaartschippers

0

Dinsdagmiddag 6 juli hebben de eerste veertien cursisten van de nieuwe opleiding Schipper Rondvaart van ROC Nova College hun diploma ontvangen. Rocco Janssen, plaatsvervangend directeur Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam, reikte de diploma’s in het stadhuis uit. Vier andere cursisten ronden hun opleiding in september af.

Felix Guttmann (2e rij geheel links) voorzitter van de brancheorganisatie VEVAG en directeur van Canal Company/Holland International Rondvaart, poseert op de trap van het Amsterdamse stadhuis met de eerste veertien geslaagden van de opleiding Schipper Rondvaart van ROC Nova College. De overige vier cursisten op de foto ronden in september hun opleiding af. (foto’s KaDoPress Fotografie)

De opleiding Schipper Rondvaart beperkt vaargebied duurt anderhalf jaar en is een combinatie van werken en leren. De cursisten volgen één dag per week les op het ROC Nova College (locatie Haven College Amsterdam), en werken vier dagen bij een van de deelnemende rederijen: Canal Company/Holland International Rondvaart, Amsterdam Canal Cruises, Blue Boat Company, Lovers,’t Smidtje, de Nederlanden en Schuttevaer.

De opleiding is een combinatie van werken en leren, waardoor cursisten tijdens hun opleiding al salaris ontvangen. Om de opleiding Schipper Rondvaart te kunnen volgen is geen speciale vooropleiding vereist. Wel moeten deelnemers een aanstelling hebben bij een erkend leerbedrijf.
Tijdens de intake wordt gekeken of de kandidaat geschikt is voor het beroep. Daarbij gaat het om de combinatie van schipper en gastheer of gastvrouw. Met het diploma kunnen cursisten aan de slag als schipper van rondvaartschepen beperkt vaargebied.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.