- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws"Transport ook via binnenlandse waterwegen gaande houden"

“Transport ook via binnenlandse waterwegen gaande houden”

- Advertentie -

Delen

De Europese Commissie dient commercieel verkeer over de binnenlandse waterwegen op te nemen in de EU-richtlijnen voor grensbeheermaatregelen om problemen die nu ontstaan aan de grenzen op te lossen. De Europese Commissie heeft Covid-19-richtlijnen gepubliceerd voor grensbeheermaatregelen om de gezondheid te beschermen en de beschikbaarheid van goederen en essentiële diensten te waarborgen.

De haven van Rotterdam is verheugd over de richtlijnen voor de transport- en mobiliteitssector, en met name de prioriteitsstroken (‘groene rijstroken’) voor het transport van goederen over internationale grenzen.

Binnenvaartschippers

Havenbedrijf Rotterdam benadrukt dat commercieel verkeer voor het transport van goederen en diensten niet alleen mogelijk moet worden gemaakt voor werknemers in de transportsector, zoals vrachtwagenchauffeurs en treinmachinisten, piloten en vliegtuigbemanning. Ook voor schippers en personeel op binnenvaartschepen wil de commissie adequate verplaatsing garanderen van goederen en van personeel dat essentieel is het voor het transport van noodzakelijke voedingsmiddelen en medische benodigdheden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -