- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTijdelijk gratis ligplaatsen in Keulen-Niehl

Tijdelijk gratis ligplaatsen in Keulen-Niehl

- Advertentie -

Delen

In de haven van Keulen-Niehl kunnen binnenschippers voorlopig gratis gebruik maken van ligplaatsen. Havenbedrijf HGK neemt deze maatregel na klachten over het verbod op vastmaken in de Rheinauhafen, waar de bolders de trekkracht van de huidige generatie binnenschepen niet meer aankunnen.

Eind vorig jaar zijn twee bolders losgerukt door schepen, wat gevaarlijk is voor passanten en bemanningsleden. De Duitse vaarwegbeheerder staat vastmaken in de Rheinauhafen daarom niet meer toe en gaat verbodsborden plaatsen.

Schippers protesteerden tegen deze maatregel door tijdens het voorbijvaren luid te toeteren. Het afmeerverbod in de Rheinauhafen maakt het ligplaatstekort op de Rijn nog nijpender.

HGK, de vaarwegbeheerder en de stad Keulen zijn overeengekomen om in de Rheinauhafen afmeerpalen voor de binnenvaart te plaatsen. Voordat het zover is gaan ze onderzoek doen naar niet-ontplofte explosieven. Dat duurt naar verwachting twee maanden.

 

Tegemoetkoming

Er worden meerdere constructiemogelijkheden en varianten onderzocht. Zo zouden bemanningsleden de reeds aanwezige trappen in de kademuur kunnen gebruiken om aan land te gaan. Ook het gebruik van walstroom wordt meegenomen in het concept.

Om de binnenvaart ook op korte termijn tegemoet te komen, zijn voorlopig tien ligplaatsen in Niehl gratis beschikbaar om bemanningsleden van boord te laten en de rusttijden na te leven. Men kan er de auto van boord zetten en havenpoort 1 is 24 uur per dag geopend.

De gratis ligplaatsen zijn niet bestemd voor schepen die alleen komen laden en/of lossen in de haven. Zij moeten wel havengeld betalen.

foto: HGK

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -