- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwThejos: perfect product uit Maasbracht

Thejos: perfect product uit Maasbracht

- Advertentie -

Delen

De proefvaarten in Maasbracht en Willemstad verliepen voorspoedig. Zaterdag 11 april lag de duwboot Thejos smetteloos wit afgemeerd in de haven van Werkendam, wachtend op het belangrijkste moment in zijn nog korte bestaan: de doop en het begin van zijn operationele leven.

(foto Jo Bindels)
De Thejos is gebouwd in Maasbracht bij Tinnemans Scheepsbouw, dat optrad als hoofdaannemer en werd bijgestaan door leden van de Maasbracht Groep en andere leveranciers. De groep heeft in de afgelopen jaren naast reparaties naam en faam verworven met de (ver)nieuwbouw van passagiersschepen, vrachtschepen en duwboten. Thejos Holding BV werd op Tinnemans opmerkzaam gemaakt door een artikel in De Binnenvaartkrant en besloot af te reizen naar Maasbracht om daar ter plekke te onderzoeken wat dit bedrijf te bieden heeft.
Thejos Holding wordt op het gebied van financiering, contact met de werf en nieuwbouw en verbouw begeleid door De Heer en Kamphuis Scheepsadviseurs uit Gorinchem. Bovendien was De Heer en Kamphuis Scheepvaartadviseurs al bekend met Tinnemans Scheepsbouw.

Begeleiding
Thejos Holding was zeer gecharmeerd van de aantrekkelijke prijzen die Tinnemans Scheepsbouw en de Maasbracht Groep hanteren. Nog even is overwogen om een gebruikte duwboot te kopen, maar de prijzen van bestaande boten waren aan de hoge kant.
Gezien de goede naam van Tinnemans op het gebied van de nieuwbouw van duwboten besloot Thejos Holding opdracht te geven tot de bouw van de duwboot. Het bedrijf benadrukt dat de overeenkomst met Tinnemans Scheepsbouw mede tot stand is gekomen op basis van de uitstekende begeleiding door Tiemen Kamphuis van De Heer en Kamphuis Scheepsadviseurs. “Zij hebben ons met raad en daad ter zijde gestaan en er op toegezien dat alles juist verliep.” Zij hebben overigens Thejos Holding ook begeleid met de ombouw van de koppelverbanden Patrisica en Veritas.

Perfecte samenwerking
Thejos Holding is zeer te spreken over de perfecte samenwerking met Tinnemans Scheepsbouw en over de professionaliteit van alle bedrijven die samengewerkt hebben aan de bouw van de Thejos. Geen stress, geen woorden en geen ruzie. Ongetwijfeld heeft de humor waar beide partijen in hoge mate mee zijn gezegend, ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de goede sfeer.
De samenwerking verliep zo goed dat Thejos Holding Debby en Mirjam Tinnemans verzocht om de kleuren van de inrichting uit te zoeken en samen te stellen. Het resultaat mag er zijn.
(foto Jo Bindels)
En dan breekt de dag aan dat het sonore geluid van de twee 1065 pk sterke Caterpillars de Thejos voor het eerst het ruime sop laten kiezen. Eerst in de wateren rond Maasbracht, daarna de technische proefvaart bij Willemstad met vier geladen duwbakken. De Thejos slaagde met vlag en wimpel en ontving het IVW-certificaat voor 9500 ton laadvermogen
Zaterdag 11 april vonden in Werkendam de doop en aansluitend het zeer geanimeerde inwijdingsfeest plaats in restaurant De Waterman, verzorgd door Catering Capani.
De Thejos gaat varen voor DAP Barging uit Rotterdam, de vaste bevrachter waarmee al een jarenlange relatie bestaat. De Thejos is ook in overleg met DAP Barging in de vaart gebracht.
De conclusie over de duwboot is kort en krachtig: een subliem Nederlands product waar bouwer en eigenaar met recht trots op zijn.

(Jo Bindels)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -