- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStuw Decin voorlopig van de baan

Stuw Decin voorlopig van de baan

- Advertentie -

Delen

Het Tsjechische ministerie voor Milieu heeft het onderzoek naar de milieueffecten van een nieuwe stuw in de Elbe nabij Decin voor beëindigd verklaard. In september 2016 had het ministerie de milieueffectrapportage teruggestuurd naar de Tsjechische vaarwegbeheerder met de vraag deze bij te werken, maar na drie jaar is er nog geen reactie gekomen. De Tsjechische vaarwegbeheerder geeft aan nog niet over alle documentatie te beschikken om het rapport volledig te kunnen bijwerken.

Onvoldoende garanties

De bouw van een nieuwe stuw in Decin zou de nautische condities voor de binnenvaart op de Elbe tussen de Duitse grens en Decin kunnen verbeteren. Er is een grensoverschrijdend milieueffectonderzoek uitgevoerd. In dat kader konden in 2011, 2012 en 2016 ook in Duitsland burgers en instellingen reageren op de plannen. Het Tsjechische milieuministerie vond telkens dat er nog niet genoeg garanties voor milieubescherming in de plannen stonden.

Nu de milieuminister in Praag sinds 2016 geen bijgewerkte versie meer ontvangen heeft, zet hij een punt achter het onderzoek. De Tsjechische vaarwegbeheerder kan echter op een later tijdstip verzoeken het onderzoek weer te starten. Het project is dus niet volledig van de baan. De bouw van de stuw zou naar schatting 160 miljoen euro kosten.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -