Studenten ontwerpen schip van de toekomst

0

Wordt het een 100 procent hybride voortstuwingsinstallatie voor megatankers of een zonnecelinstallatie voor superdeluxe megajachten? Welke student/studentengroep heeft het ultieme idee voor bijvoorbeeld een 100 procent groen cruiseschip/baggerschip/bulkschip? De Proeftuin Maritieme Innovatie schrijft een prijsvraag uit voor Nederlandse studenten die een technische opleiding volgen: ‘Ontwerp jij het schip van de toekomst?’ 

De tien beste ideeën worden gepresenteerd op Europort 2011. Die beurs vindt van 8 tot en met 11 november plaats in Ahoy Rotterdam. De bezoekers kiezen het winnende ontwerp, dat wordt beloond met 1000 euro.

Proeftuin Maritieme Innovatie

De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het programma is bedoeld om de innovatiekracht van MKB-bedrijven in de Drechtsteden te bevorderen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende brancheorganisaties en onderwijsinstellingen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, IN Holland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Deprojectcoördinatie is in handen van HME. 

Deelnemers aan de Proeftuin Maritieme Innovatie Studentenprijsvraag wordt verzocht voor 17 oktober hun ontwerp in te zenden. Zowel individuele als groepen studenten kunnen deelnemen.

MaritimeWeek
De prijsvraag is één van de activiteiten die binnen de landelijke Maritime Week 2011 plaatsvindt. De Maritime Week start op 3 november met het Maritime Awards Gala en duurt tot 12 november. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.