- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremmingen wegens testen nieuwe ICT van Ramspol

Stremmingen wegens testen nieuwe ICT van Ramspol

- Advertentie -

Delen

Twintig jaar na de bouw vernieuwt Rijkswaterstaat deze zomer de hard- en software van stormvloedkering Ramspol. Daarbij zijn testen nodig waardoor de vaargeulen van tijd tot tijd gestremd zijn. Deze stremmingen vinden plaats in de periode van 12 juli tot en met 4 oktober 2022.

Om het nieuwe ICT-systeem aan te kunnen leggen, is het noodzakelijk om de nieuw geïnstalleerde hard- en software regelmatig te testen. Dat kan alleen door de kering echt (proef) te laten draaien.

Vaargeulen

Ramspol heeft drie vaargeulen: Ramsdiep (alleen beroepsvaart), Ramsgeul-Noord (alleen recreatieve vaart) en Ramsgeul-Zuid (geen scheepvaart). Ze zijn de komende tijd afwisselend gestremd. Op enkele dagen wordt de hele kering getest en is zowel de doorvaart voor beroepsvaart en recreanten gestremd.

Wanneer Ramsgeul-Noord gestremd is en het Ramsdiep niet, kunnen recreanten de beroepsvaargeul van het Ramsdiep varen. Bij stremming van alleen de vaargeul Ramsgeul-Zuid is er gewoon doorvaart mogelijk voor zowel beroepsvaart als recreatievaart.

Beperkte hinder

De hinder is beperkt, voorspelt Rijkswaterstaat. De stremmingen duren per keer maximaal één dag (tussen 08.00 en 23.59 uur). Per vaargeul zijn er minimaal vijf stremmingen nodig. De scheepvaart wordt vooraf geïnformeerd via Berichten aan de Scheepvaart en de marifoon.

Het rubberen balgdoek van de stormvloedkering gaat veel langer mee dan verwacht en is nog in zo’n goede conditie dat dit nog niet hoeft te worden vervangen. Rijkswaterstaat verwacht dat het nog vijftien jaar meegaat.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -