- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSpooldersluis gaat drie dagen dicht voor inspectie

Spooldersluis gaat drie dagen dicht voor inspectie

- Advertentie -

Delen

In aanloop naar de renovatie van de Spooldersluis en de Spooldersluisbrug voert Rijkswaterstaat inspectiewerkzaamheden. Daarom is de sluis in Zwolle van maandag 15 april 22.00 uur tot en met donderdag 18 april 17.00 uur gesloten voor de scheepvaart. De Spooldersluisbrug blijft wel open voor het wegverkeer.

De afsluiting is onvermijdelijk om inspecties uit te kunnen voeren, meldt Rijkswaterstaat. “We onderzoeken bijvoorbeeld of de buizen in de bodem van de Spooldersluis geschikt zijn om er nieuwe kabels en leidingen door te trekken. En op de Spooldersluisbrug inspecteren we de ankers waarmee de zogeheten hameistijlen – de twee brugpilaren naast de weg – aan het beton vastzitten.”

Omvaren

Tijdens de afsluiting van de sluis moeten schepen omvaren. Dat kan via de route Zwolle-IJsselkanaal, Zwarte Water, Zwarte Meer, Ramsdiep/Ramsgeul, Ketelmeer, Keteldiep/Kattendiep, IJssel en omgekeerd.

De inspectie is onderdeel van de voorbereidingen voor de volledige renovatie van de Spooldersluis en de Spooldersluisbrug. Die staat gepland voor 2025.  Dan zal de vaarweg meer dan drie maanden gestemd zijn. “Renovatiewerkzaamheden waarvoor de sluis en de brug dicht moeten, combineren we zoveel mogelijk in één lange sluiting: van maandag 21 april tot en met zondag 27 juli 2025.”

Spooldersluis

De Spooldersluis is in 1963 in gebruik genomen. Het kunstwerk ligt in de gemeente Zwolle en vormt de verbinding tussen de IJssel en het Zwolle-IJsselkanaal – met daarachter het Zwarte Water. Jaarlijks passeren in totaal ruim 6.000 binnenvaartschepen en bijna 11.000 recreatievaartuigen de sluis.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -