SP’er Fahrsad Bashir: "Atsma discrimineert schone binnenvaartmotoren"

0

SP-Kamerlid Farshad Bashir vindt dat demissionair staatssecretaris Atsma (CDA) de binnenvaart discrimineert door de sector geen subsidie te verlenen op schone motoren. "Atsma roept een subsidieregeling voor schone vrachtwagenmotoren in het leven, maar vergeet de binnenvaart voor het gemak. Ik vind dit niet kunnen."

Farshad Bashir. (foto SP)

Vanaf de zomer krijgen vrachtwagens met een milieuvriendelijke EURO6-norm overheidssubsidie. Bashir:"’Het is goed dat het gebruik van milieuvriendelijke vrachtwagens wordt gestimuleerd, maar dan moet ook de binnenvaart dezelfde stimulering krijgen. De binnenvaart is de andere grote transportsector in Nederland en ook daar is volop innovatie bezig. Ook zij kunnen best een steuntje in de rug gebruiken."

De vragen die Farshad Bashir aan de staatssecretaris van Infrstrsuctuur & Milieu over subsidie op schone motoren voor de binnenvaart stelde:

1 Bent u de mening dat het stimuleren van het gebruik van schone motoren niet alleen moet gelden voor vrachtverkeer over de weg, maar ook voor vracht over het water? Zo nee, vanwaar deze rechtsongelijkheid?

2 Bent u van mening dat een subsidieregeling voor schone motoren in de binnenvaart helpt deze belangrijke economische sector verder te verduurzamen? Zo nee, waarom niet?

3 Bent u bereid om tegelijkertijd met de uitwerking van de subsidieregeling voor EURO6 voor vrachtwagens ook een regeling voor de binnenvaart op te nemen voor scheepsmotoren die voldoen aan de hoogste CCR-eisen? Indien nee, waarom niet en hoe en wanneer stimuleert u dan wel de toepassing van schonere scheepsmotoren?

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.