Sleepbootdagen in Elburg op 29 en 30 juni

0

Elburg is weer in de ban van de sleepboot. In de sfeervolle oude haven van Elburg worden op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni voor de 14e keer de Elburger Sleepbootdagen georganiseerd. De thuishaven van de Elburger botters is voor dat weekend exclusief gereserveerd voor de historische sleepbootvloot van Nederland.

Botterwerf is ook open
Rondom de haven en helemaal tot in het centrum van het vestingstadje Elburg vinden rondom de sleepbootdagen veel activiteiten plaats. De organisatie is er in geslaagd een veelzijdig programma op te stellen. Bernhard Neijmeijer, zelf eigenaar van een fraaie oude sleepboot en een van de vier initiatiefnemers, zegt: “Jaren geleden vroegen wij ons af of tijdens de beroemde Botterdagen in Elburg ruimte zou zijn voor een paar sleepboten. Aanvankelijk lagen er sleepboten naast botters, maar al snel hebben we gekozen voor een eigen weekeinde. Nu organiseren wij al voor de veertiende keer de Sleepbootdagen in de maand juni, met de gewaardeerde hulp van de havenmeester.”
Tijdens de Elburger Sleepbootdagen zijn er niet alleen sleepboten te zien. Aan de haven tot helemaal in het stadje Elburg is een markt met veel muziek, ideaal voor een dagje uit met het hele gezin. Ook de nieuwe botterwerf is zaterdag geopend voor het publiek.

Rondvaarten
Naast het bezichtigen van bijzondere sleepboten kan het publiek op zaterdag een rondvaart maken op een sleepboot of modelsleepboten bekijken die radiografisch worden bestuurd. De zeemansliederen van het shantykoor De Tippezangers en het dweilorkest De Blue Mops zorgen voor een bijzondere sfeer.
In de haven van Elburg is de 20 meter lange originele stoomsleepboot de Roek uit Ermelo te zien. Ook zal de sleepboot Feint met daarin een originele langzaamlopende 1-cilinder Industriemotor (type 1IB6 van 35pk) in de haven liggen.

De organisatie rekent op ongeveer dertig historische sleepboten en 15.000 toeschouwers. Rondom Elburg kunnen bezoekers gratis parkeren.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.