Sluis Grave was langer buiten gebruik dan gepland

0
(foto Jeroen Strijker)

Sluis Grave is sinds dinsdag 9 augustus 00.30 uur weer operationeel. Dat is ruim 24 uur later dan gepland. Zondag werd vanaf 4 uur ’s middags door Rijkswaterstaat een nieuwe cilinder geplaatst in de schuifdeur, zodat die weer optimaal zou functioneren. De nieuwe cilinder werkte echter niet.

Er bleek een defecte sensor in de nieuwe cilinder te zitten. Daardoor functioneerde de sluisdeur niet goed. Als mogelijke oplossing werd de oude sensor in de nieuwe cilinder geplaatst, maar ook deze optie werkte niet. Uiteindelijk is de oude cilinder weer teruggeplaatst om de sluis operationeel te krijgen. Sinds dinsdag 9 augustus 00.30 uur is de sluis weer operationeel.

Er is op dit moment meer scheepvaart bij sluis Grave vanwege de stremming van sluis Weurt. De twee sluiskolken van sluis Weurt zijn buiten werking. In één kolk vinden onderhoudswerkzaamheden plaats en de tweede kolk kan niet gebruikt worden vanwege de lage waterstand.

Toen de sluis weer in gebruik werd genomen in de nacht van maandag op dinsdag, lagen er in totaal aan beide kanten 46 schepen – beroeps- en pleziervaart – te wachten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.