- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSimon Lucas versterkt directie Wijgula

Simon Lucas versterkt directie Wijgula

- Advertentie -

Delen

Koninklijke Wijgula heeft zijn directie uitgebreid. Op 1 september is Simon Lucas (44) gestart bij de Nederlandse dochteronderneming van HGK Shipping. Hij vormt een team met Norbert Meixner en Egbert Schelhaas. Tot zijn verantwoordelijkheden behoren met name de strategische en operationele koers in de verdere ontwikkeling van de tankvaartrederij met het oog op de toekomstige eisen aan de chemische industrie.

Lucas heeft een bachelor in transport & logistiek, aangevuld met opleidingen op het gebied van leiding geven en productie- en beheermanagement. Hij was de afgelopen jaren bij diverse chemische bedrijven en logistieke ondernemingen in leidinggevende functies actief, als laatste bij de Tessenderlo-Groep. Daar heeft hij de logistiek veranderd met de overstap naar vervoer over water en de aankoop en integratie van een tankterminal.

Bewezen chemie-expert

“Met Simon Lucas hebben we een bewezen chemie-expert in huis gehaald met een hoog niveau van operationeel en strategisch inzicht, die ons zal helpen onze activiteiten optimaal te beheren in uitdagende tijden voor de chemische industrie”, zegt Norbert Meixner. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke Wijgula en tevens Business Unit Director Liquid Chemicals bij HGK Shipping.

“De vervoersstromen zijn aan het veranderen. Economische uitdagingen, de transformatie van goederengroepen en het thema waterstof veranderen de leveringsketens van de chemische industrie op duurzame wijze. Simon Lucas zal ons begeleiden om deze verandering samen met onze klanten uit te voeren”, aldus CEO Steffen Bauer van HGK Shipping.

Lucas zelf zegt: “Koninklijke Wijgula kan terugblikken op een 100-jarige geschiedenis. Binnen HGK Shipping verbindt deze traditie zich met innovatieve kracht. Dat is de perfecte uitgangspositie om als industriële partner de leveringsketens op de waterweg op te bouwen. Ik ben blij om dit proces mede te mogen vormen.”

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -