- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok Depot Pier 7 draait nu mee in Nextlogic

Ook Depot Pier 7 draait nu mee in Nextlogic

- Advertentie -

Delen

Depot Pier 7, onderdeel van de Waalhaven Group, is vorige week aangesloten op de integrale planning van Nextlogic. Van de Waalhaven tot en met de Maasvlakte zorgt het systeem nu dag en nacht voor maximale benutting van de beschikbare binnenvaartcapaciteit.

Depot Pier 7 is het vierde empty depot in de Waal-/Eemhaven die in korte tijd op Nextlogic is aangesloten. Eerder gold dit al voor de vijf deepsea-terminals op de Maasvlakte en zeventien barge operators. Hoe meer partijen meedoen, hoe efficiënter de integrale planning werkt. Samen met alle deelnemers streeft Nextlogic ernaar dat eind dit jaar 100 procent van het binnenvaartvolume in Rotterdam op de nieuwe manier wordt ingepland voor het laden en lossen van containers.

Kadecapaciteit en kraansnelheid

Voor het maken van de integrale planning is het enige wat een terminal- of depotoperator vooraf aan Nextlogic hoeft door te geven de beschikbare kadecapaciteit en de verwachte kraansnelheid. Op hun beurt melden barge operators hun rotatie-, bezoek- en ladinginformatie.

Door middel van een geavanceerd algoritme wordt met die informatie een transparante en optimaal afgestemde planning gecreëerd. Die wordt telkens aangepast aan actuele omstandigheden.

Deze benadering biedt volgens Nextlogic een aanzienlijke meerwaarde voor alle betrokken partijen in de Rotterdamse containerbinnenvaartketen. Zowel reguliere calls, fixed windows en concepten als Barge Transferium Maasvlakte worden optimaal ingepland. Dit stelt terminals, depots en barge operators in staat om hun capaciteit maximaal te benutten, en dat resulteert in kortere doorlooptijden binnen de Rotterdamse haven.

Betere balans

Nextlogic-directeur Sijbrand Pot: “De aansluiting van Depot Pier 7 op het integrale planningssysteem is een belangrijke mijlpaal in ons streven naar een optimale planning voor alle deelnemers. Deze nieuwe stap draagt zowel bij aan een betere balans binnen de integrale planning, als ook aan een best mogelijke dienstverlening voor onze klanten.”

“Door deelname aan Nextlogic verwachten wij onze drukbezochte binnenvaartkade nog beter in te zetten”, zegt Rob Wervenbos, general manager van Depot Pier. “Onze dienstverlening aan de containerbinnenvaart brengen wij op die manier op een hoger plan, terwijl wij zelf als Depot Pier 7 aanzienlijk efficiënter kunnen werken.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -