Schipper overlijdt na aanvaring aan hartstilstand

0

Een 60-jarige schipper uit Leeuwarden is donderdagmiddag 26 augustus in de ambulance op weg naar het ziekenhuis overleden. De schipper was kort tevoren met zijn schip betrokken bij een aanvaring op de Gelderse IJssel ter hoogte van Leuvenheim. Uit onderzoek van het Korps landelijke politiediensten blijkt dat het slachtoffer niet gewond is geraakt bij de aanvaring maar vermoedelijk aan een hartstilstand na de aanvaring is overleden.

Hij voer aan het eind van de ochtend stroomafwaarts met een lading zand toen zijn schip in aanvaring kwam met een tegemoetkomend leeg binnenvaartschip. Toen beide schepen vlak bij elkaar waren, week het met zand geladen schip plotseling af van zijn koers. Het lege schip raakte met zijn voorschip de stuurhut van het geladen schip. De stuurhut werd hierbij totaal vernield.
Vervolgens zagen de opvarenden van het lege schip de schipper naar voren lopen. Hij werd even later door de tweede opvarende van het schip liggend aan dek van het voorschip aangetroffen.
Van de gealarmeerde hulpdiensten waren twee agenten van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland als eersten ter plaatse. Zij zwommen naar het schip om eerste hulp te bieden en brachten de schipper na het arriveren van een ambulance ook weer door het water naar de oever. Op weg naar het ziekenhuis is de schipper overleden.

Zwaar beschadigd
Een schouwarts verklaarde tegenover de Waterpolitie van het KLPD dat de man vermoedelijk aan een hartstilstand is gestorven. De schipper was al geruime tijd ernstig hartpatiënt. Of de hartstilstand in verband staat met de aanvaring, kon niet worden vastgesteld.
Na het ongeval was de scheepvaart tot 17.00 uur volledig gestremd. Vanaf dat tijdstip regelt Rijkswaterstaat het verkeer ter plaatse. Het schip met zand wordt ter plaatse gelost en zal daarna naar een scheepswerf gebracht worden. Het schip is zwaar beschadigd. Het andere schip raakte licht beschadigd en kon later in de middag zijn reis voortzetten.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.