Scheur: versnellingswet komt later

0

De Duitse verkeersminister Andreas Scheuer gaat zijn wetsontwerp voor de versnelde uitvoering van infrastructuurplanning pas na de zomer aan het kabinet voorleggen.

Enkele weken geleden had Scheuer tijdens de parlementaire bijeenkomst van de organisaties BDB (binnenvaart) en BöB (binnenhavens) nog gezegd het wetsontwerp al vóór de zomer te zullen presenteren. De logistieke sector en de industrie in Duitsland vragen al lang om een versnelde planning en uitvoering van infrastructuurprojecten.

Duitsland trekt veel geld uit voor infrastructuur, maar door het tekort aan vakkrachten in de administratie en de lange procedures worden in de praktijk relatief weinig projecten uitgevoerd. Zo heeft de Duitse vaarwegbeheerder WSV honderden extra ingenieurs nodig om vaarwegprojecten te plannen en realiseren.

Volgens Scheuer wordt het aantal ingenieurs bij de WSV de komende jaren uitgebreid. Een snellere planning van projecten wil hij onder meer bereiken door standaardisatie en het terugdringen van dubbele controles.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.